kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
17.11.2019 09:07

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je v soboto, v 10. krogu lige NLB gostovala v Škofji Loki in prišla do tako želene in zaslužene zmage. Izbranci trenerja Romana Zarabca so v dvorani Poden na kolena spravili gostitelja, ekipo RD Urbanscape Loka in po napeti končnici prišli do četrte zmage v sezoni ter skočili na 6. mesto prvenstvene lestvice. Tekma se je končala z izidom 26:29 (13:15).

mrk-krka, rokometaši-krke
Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage
Foto: Igor Martinšek

Krkaši so tekmo v gosteh začeli nekoliko rezervirano in do prvega izenačenja prišli v 11. minuti ( 4:4), potem pa kljub nekaj napakam in zgrešenim strelom vendarle zaigrali bolj sproščeno in gostitelje vse do polčasa držali na dveh, treh zadetkih zaostanka, na velik odmor pa so odšli pri izidu 13:15.

mrk-krka, rokometaši-krke
Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage
Foto: Igor Martinšek

V drugem polčasu so Novomeščani prikazali všečno, predvsem pa agresivnejšo igro v obrambi in bili vseskozi v prednosti, najvišjo pa so si priigrali v 41. minuti, ko je Jaka Jakše zadel za vodstvo z 22:17. Čeprav so Ločani v nadaljevanju pritisnili z vsemi topovi in v 51. minuti znižali na 24:25, Krkaši pritisku niso podlegli. Do 56. minute je bila tekma povsem odprta (25:26), nato pa sta za Novomeščane zadela Jan Irman in Andraž Kete ter razrešila vse dvome o zmagi. Srečanje pa je moral predčasno zaradi poškodbe ( izpah rame) zapustiti Jan Gorela, ki je bil odpeljan v ljubljanski UKC.
Pri Krki sta blestela Andraž Kete in Jaka Jakše, ki sta dosegla po osem zadetkov, pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Lenart Klemenčič s sedmimi in Aljaž Jesenko s petimi zadetki.
Novomeščani bodo v prihodnjem, 11. krogu lige NLB v soboto, 23. novembra, gostili Riko Ribnico.

mrk-krka, rokometaši-krke
Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage
Foto: Igor Martinšek

Izjave po tekmi:
Jan Setnikar, RD Loka: "Mislim, da smo že takoj v prvi minuti začeli prepočasi in premalo agresivno v obrambi. Nismo se držali dogovora, ter vsega dela, ki smo ga čez cel teden trenirali, kar se seveda pozna tudi pri rezultatu. V samem napadu nismo delovali kolektivno. Žoga ni prihajala do kril, samo čez sredino smo hiteli, ter prelagali odgovornost drug na drugega. Kot sem že omenil, se nismo držali navodil trenerja, zato tudi tak rezultat."
Tilen Kukman, MRK Krka: » Vedeli smo, kaj nas čaka v Loki. Cel teden smo se pripravljali na njihovo hitro igro v napadu, kar je pokazala tudi naša današnja obramba. Mislim, da smo jih uspeli kar dobro zaustaviti. Bolj kot ne, smo celo sezono kar konstantni v obrambi, tako da smo veliko pozornosti posvetili in pripravljali na njihovo 5:1 obrambo. Držali smo se navodil našega trenerja, ter si tako zasluženo priborili dve zelo pomembni točki."

mrk-krka, rokometaši-krke
Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage
Foto: Igor Martinšek
Statistika

RD Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, Vrbinc 3, Gartner, Dolenc, Grojzdek 2, Jamnik 2, M. Jesenko 1, Mali, Tomac-Teržan, Jeseničnik, Pipp 2, A. Jesenko 5 (2), Klemenčič 7, Pokorn, Šibanc 3, Marinović, Atanasov 1. Trener: Robert Beguš. 

MRK KRKA: Brajer, Urbič, Bevec 5, Avsec, Pršina, Hvastija, Irman 3, Jakše 8, Gorela 2, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Kukman 2 (1), Windischer, Matko 1, Kete 8 (4). Trener: Roman Zarabec.
Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (2), Krka 6 (5).

Izključitve: Urbanscape Loka 12, Krka 12 minut.
Rdeči karton: /.

mrk-krka, rokometaši-krke
Rokometaši Krke do nove, pomembne zmage
Foto: Igor Martinšek