palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Koper/Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke poraženi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.03.2016 08:22

Rokometaši Krke so gostovali v Bonifiki, kjer so po dveh zaporednih zmagah tokrat morali priznati premoč Kopru. Izid je bil 31:27.

Koprčani so vodili že po prvem polčasu, ko je bil izid 16:13.

Obračun med koprsko in novomeško ekipo je bil eden od vrhuncev tega kroga, razpletel pa se je z zmago primorske ekipe. Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so šest krogov pred koncem rednega dela državnega prvenstva osvojili pomembni točki v boju za končnico od 1. do 6. mesta, za preboj na najbolj usodne tekme pa resno kandidira tudi Krka.
Obe ekipi sta se zaradi pomembnosti tekme gnali do skrajnih meja. Večji del tekme je bilo izenačeno, Koprčani pa so odlično zaigrali v sami končnici prvega polčasa in si v 28. minuti priigrali prednost štirih golov (16:12). Dobro igro so prenesli tudi v drugo polovico tekme in si že v 40. minuti priigrali sedem golov prednosti (24:17). Lepe zaloge v zadetkih niso zapravili, čeravno so se jim krkaši v 44. minuti približali na tri gole zaostanka (24:21). V prelomnih trenutkih dvoboja je bilo v domači ekipi dovolj preudarnosti in modrosti za končno zmago.
Pri Kopru sta bila najbolj učinkovita Aleks Vlah s sedmimi in Uroš Rapotec s šestimi goli, v novomeški pa Jernej Papež s sedmimi in Jan Jurečič s petimi zadetki.

Izjave po tekmi:
Zoran Jovičič, trener Kopra: "Danes smo bili mi zasluženo boljši. Čestitam Krki na fer in korektni igri. Tokrat sta se dobili dve ekipi, ki gojita podoben rokomet, le da smo mi prikazali več. Vse pohvale mojim fantom za prikazano na današnjem srečanju".


David Didovič, MRK KRKA
: " Danes nismo verjeli toliko vase, da lahko to tekmo dobimo. Koprčani so borci, njim se je vse poklopilo, nam pa na žalost ne. Verjamem, da smo si želeli zmage, ampak na igrišču tega nismo pokazali. Gremo naprej, v sredo je nova tekma, Slovan enostavno moramo zmagati doma, če želimo, da priti med prvih šest moštev".
Novomeščani kaj dosti počitka ne bodo imeli, saj bodo že v sredo doma gostili ekipo Slovana, Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici.

Dvorana Bonifika, sodnika: Žitnik (Trebnje) in Smolko (Gornja Radgona).
Koper 2013: Ponikvar, Vran, Dolenc, Grzentič, Vlah 7, Krečič 5, Matijaševič, Gašperšič, Moljk 1, Gorela 1, Žugan, Rapotec 6 (1), Smolnik 3, Sokolič 3 (1), Marič 3, Bratkovič 2.

MRK KRKA: Baznik (6 obr.), L. Rašo 1, Jurečič 5 (1), Lavrič, Didovič 3, Okleščen 2, Pršina, Irman