sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Nemčija

FOTO: Rokometaši Krke tudi v tujini brez konkurence

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2016 17:50

Mladi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se sinoči vrnili z mednarodnega rokometnega turnirja IBOT 2016, ki je ta konec tedna potekal v nemškem mestu Biberach. Rokometni klub Krka sta zastopali ekipi kadetov in starejših dečkov A. Slednji so, pod vodstvom trenerja Bogdana Burgarja osvojili 1. mesto in tako pometli z vso konkurenco v svoji starostni kategoriji, ekipa kadetov pa je v finalu klonila proti madžarski ekipi Veszprema in turnir, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope, zaključila na odličnem 2. mestu.

Rezultati tekem - starejši dečki (letnik 2001 in mlajši) :
REDNI DEL:
VfL Potsdam : MRK Krka 12 : 14
MRK Krka : NSG EHV/Nickelhütte 18 : 13
MRK Krka : MTG Wangen 21 : 8
ČETRTFINALE:
MRK Krka : Éles Kézilabda ISE 18 : 15
POLFINALE:
MRK Krka : SC Meran 16 : 10
FINALE:
MRK Krka : SG Kronau/Östringen 16 : 14
Igralci, ki so nastopili za SDA: Nosan Vili, Mujadžič Adnan, Srebrnjak Žan, Klobučar Jure, Avsec Jernej, Lozar Lukas, Jakše Jaka, Rajh Vid, Košmrlj Marko, Jaklič Jan, Filipovič Jan, Luzar Marcel

Izjava Bogdan Burgar, trener starejših dečkov : "Na turnir v Nemčijo smo se odpravili z mešanimi občutki, saj nismo poznali ekip in njihovega sistema igre. Cilj na turnirju je bil treniranje obrambe 5:1, uigrati napad in odigrati pet težkih tekem. Vsako tekmo smo analizirali in poskusili odpraviti napake. Naša ekipa se je hitro prilagodila globokim obrambam nasprotnih ekip in jih suvereno premagovala. V svoji skupini smo brez poraza zasedli prvo mesto. S tem smo v nadaljevanju tekmovanja naleteli na že poznanega težkega nasprotnika Eles iz Madžarske. Igralci so s pristopom in borbenostjo nadigrali madžarske nasprotnike in sami sebi dokazali, da so sposobni zmagati na turnirju. To nam je tudi uspelo in veliko veselje je bilo gledati igralce, kako so skupaj kot ekipa proslavili uspeh. Igra in pristop na turnirju sta bila na zelo visokem nivoju in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju domačega prvenstva, kjer lovimo priključek ekipam za finalni turnir. Iskrene čestitke fantom".

Rezultati tekem - kadeti (letnik 1999 in mlajši) :
REDNI DEL:
MRK Krka : VfL Günzburg 19 : 15
SG Ober-/Unterhausen : MRK Krka 11 : 32
TSV Fortitudo Gossau : MRK Krka 9 : 19
ČETRTFINALE:
HG Oftersheim/Schwetzingen : MRK Krka 9 : 16
POLFINALE:
SC Magdeburg : MRK Krka 20 : 22 (po sedemmetrovkah)
FINALE:
MRK Krka : MKB - MVM Veszprém 9 : 18
Igralci, ki so nastopili za kadetsko ekipo: Pavlin Uroš, Kovačič Žan, Šmuc Rok, Klemenčič Luka, Batagelj Mark, Malenšek Maj, Matko Klemen, Plut Jaka, Bačar Vid, Hvastija Domen, Novak Luka, Udovč Lovro, Windischer Kristjan
Trener kadetov in vodja mladinskega pogona, Robert Cvikl: "V klubu smo se letos odločili, da se udeležimo tega mednarodnega turnirja. Naj povem, da sem v prvi vrsti z rezultatom in pa samo izvedbo tega turnirja izjemno zadovoljen. Turnir je bil, kar se udeležencev tiče, izjemno močan, v to smo se prepričali na kraju samem, poleg tega pa so naši igralci pridobili veliko izkušnjo, predvsem pa neko novo spoznanje glede samega nemškega sistema igre, ki je malenkost drugačen od našega. Rezultati, ki smo jih dosegli kažejo, da smo na dobri poti, da delamo kvalitetno, saj se lahko brez slabe vesti primerjamo z največjimi evropskimi klubi, kot sta Veszprem in Magdeburg. Poudaril bi, da smo kot klub zelo ponosni na naše fante, ki so ne samo na igrišču, ampak tudi izven pokazali pravi športni značaj, pripadnost klubu kot samemu športu. Ne glede na starost, sta bili ekipi zelo povezani. Vesel sem, da je turnir v celoti uspel na vseh področjih. Še enkrat bi fantom čestital za izjemne igre, ki so na koncu prinesle tudi rezultat«.

Izjemni rezultati, ki jih mladi rokometaši MRK KRKA dosegajo na različnih turnirjih doma in v tujini so dokaz, da je bilo v preteklem obdobju opravljenega veliko dela s pravim pristopom,ki mlade spodbuja v vztrajnosti in jim daje dodatno motivacijo.