900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Sevnica

FOTO: Rokometaši Sevnice klonili proti Ormožu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2013 15:26

V rokometni tekmi med RK Ormož in RK Sevnica, so Sevničani izgubili z rezultatom 33:38.

(foto: Aleš Pintarič, RK Sevnica)

Tekma se je komaj začela, a je dogodek iz 5. minute zaznamoval nadaljnji tok srečanja. Ormožani so izvedli nasprotni napad z dolgo podajo, ki jo je z nekoliko neodločnim posredovanjem in v žaru borbe poskušal preprečiti domači vratar Kos.

Pri tem je trčil z igralcem nasprotnega moštva in sodnika sta mu pokazala rdeči karton. Ob poškodbah Božiča in Zaponška je moral v vrata komaj sedemnajst letni Brzin.

Dogodek je vplival na domače igralce in gostje so kmalu povedli s štirimi goli razlike (4 : 8). Tudi minuta odmora ni pripomogla k spremembi razmer na igrišču.

Pri gostih so Šišmanovič, Radujkovič in Čudič polnili mrežo Sevničanov, pri katerih sta predvsem Sirk in Dražetič držala rezultatski stik. Do polčasa so domačini znižali zaostanek na dva zadetka (18 : 20), kar je še dajalo upanje na končni uspeh.


V začetku drugega polčasa se je razlika gibala med dvema in štirimi zadetki. Gostje so izkoriščali neizkušenost domačega vratarja in Bogadi je s krilnega položaja dosegel nekaj zaporednih zadetkov.

Ob dvominutni izključitvi Šišmanoviča v 42. minuti se je pokazala priložnost za znižanje razlike, a je domačini niso izkoristili in gostje so povedli celo za šest zadetkov (24 : 30).

Ormožani so vodili največ za osem zadetkov in s počasno igro uspešno nadzorovali potek tekme. Domačini so do konca srečanja uspeli le ublažiti poraz (33 : 38).

Pri domačinih sta po devet zadetkov dosegla Sirk in Dražetič, pri gostih pa osem Bogadi, sedem Šišmanovič in šest Čudič. S štirinajstimi obrambami je k uspehu gostov prispeval tudi vratar Belec.
Po reprezentančnem premoru se bodo Sevničani odpravili na gostovanje v Ribnico, Ormožani pa bodi doma gostili SVIŠ.