1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Šport

FOTO: Tradicionalni sevniški karatlon

Piše: R.K.

Čas objave:
23.12.2021 15:09

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na
vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih
posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."

Včeraj je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «SEVNIŠKI KARATLON – pozdrav zimi« športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami Karateja. 

Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in manjše število osnovnošolcev nižjih razredov. Ob zaključku sevniškega KARATLONA je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil MEDALJE. Veselje otrok je bilo nepopisno!