Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Trst

FOTO: Scorpioni osvojili Trst

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2017 11:39

Minulo soboto se je v Trstu odvil »Trieste fight night«, mednarodni borilni spektakel, ki je privabil številne navdušence tajskega boksa in drugih borilnih veščin.

V polni dvorani navijačev ni manjkalo slovenskih navdušencev, ki so prišli podpret svoje borce iz Novega mesta, Maribora in Pirana. Borbe so potekale v boksu, kikboksu, mma in tajskem boksu – muaythai. Slavo in čast novomeškega SCORPION GYMA sta ubranila Darko Drobež in Žiga Gril. Borila sta se po profesionalnih muaythai pravilih, 3x3 minute.

Žiga Gril je v prvi borbi večera stopil suvereno in odločno. Sledil mu je njegov trener Mirko Vorkapić, s katerim sta pripravila taktiko, ki italijanskemu nasprotniku Nicolu Valmaranu ni dopuščala razvijanja svojega stila borbe. Benečan je imel majhno prednost v višini, vendar jo je Žiga Gril s čvrstim nastopom kmalu izničil. Novomeščan je od prve sekunde narekoval tempo dvoboja. Prevladoval je v vseh segmentih s širokim repertoarjem muaythai tehnik, v katerih so prevladovala kolena v klinču, s katerimi je na koncu potolkel nasprotnika. Po dveh štetjih oz. nokdavnih je Žiga zmagovalno dvignil roke. Sodnik je tako prekinil borbo že v prvi rundi in razglasil klasični knockout.


Darko Drobež je nastopil v četrti borbi večera. Zanj je bila to prva profesionalna borba. Darku je stal nasproti 10 centimetrov višji domačin iz Diamond gyma. Tudi ta dvoboj je potekal po muaythai pravilih 3 runde po 3 minute. Železni "Darkman" je nadzoroval potek borbe že od samega začetka in zlomil odpor nasprotnika. Dvoboj se je koncal po drugem štetju v zadnji rundi.

»Zmago posvečam našemu pokojnemu soborcu Juretu Smoletu. V drugi rundi mi je nasprotnik za trenutek »ugasnil luč«, a jo je kmalu prižgala moja želja po zmagi,« je povedal železni 36-letnik.