Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Šentjernej

VIDEO&FOTO: Šentjernej postaja nogometno mesto

Piše: NK Šentjernej, G.N.

Čas objave:
27.03.2019 15:30

Če se vlaga pozitivna energija, so rezultati neizogibni. To se dogaja na področju nogometa v občini Šentjernej pod okriljem Nogometnega kluba Šentjernej.

¦Źlanek8.jpg
Nogometni klub Šentjernej
Foto: NK Šentjernej

Kvalitetni treningi
Okrepili so trenersko ekipo, sistematizirali treninge in uvedli igro v sam proces treniranja. To se pozna na obiskih otrok, njihovi kondiciji, tehničnemu znanju in vidni so rezultati. Starejša selekcija U11, ki se jo počasi usmerja v zdravo tekmovalnost, niza uspehe. Osvojili so pokal na turnirju NK Mirna, osvojili so pokal na turnirju v Beli Krajini in osvojili so pokal v mednarodni ligi Doberman v Zagrebu, kjer sodeluje preko 100 ekip.

¦Źlanek2.jpg
Nogometni klub Šentjernej
Foto: NK Šentjernej

Krepitev prijateljstva in timskega duha
Velik poudarek se daje na počutje otrok. Nogomet je ekipna igra in gradijo na vrednotah povezovanja otrok, prijateljstva in vzgajanju timskega duha. Zato so vse selekcije kot nagrado za pridno treniranje peljali na bowling. Otroci so bili navdušeni in lepo je, da se družijo tudi zunaj nogometnih zelenic, saj tako se krepi prijateljstvo. Vsem otrokom, tudi mlajšim selekcijam, so podarili športno zapestnico, kjer merijo svojo aktivnost in kvaliteto treninga.

¦Źlanek3.jpg
Nogometni klub Šentjernej
Foto: NK Šentjernej

Priprave v tujini
V mesecu marcu so starejše selekcije U10 in U11 peljali na priprave. Letos so se odločili za Etno Selo v Bjelini, Bosna in Herzegovina. Destinacija je na visokem nivoju zgrajen počitniško turistični kompleks z odlično športno infrastrukturo. Imajo nogometna igrišča z umetno travo, navadno travo, tenis igrišča, zabaviščni park… Namen priprav je 4 dnevni organiziran oddih, kjer čez dan otroci trenirajo, imajo prijateljske tekme, popoldne pa se družijo. S tem se pripravijo na začetek spomladanskega dela lige. Priprave so potekala brez zapletov in vtisi otrok so neprecenljivi. Prijateljske tekme so bile velika izkušnja za vse otroke.

¦Źlanek6.jpg
Nogometni klub Šentjernej
Foto: NK Šentjernej

Sodelovanje z občino
V klubu pohvalijo sodelovanje z Občino Šentjernej. Med klubom in občino poteka plodna komunikacija in skupaj iščejo rešitev za izvedbo projekta novega nogometnega igrišča, ki ga Šentjernej nujno potrebuje. Občina ceni njihovo zagnanost in jim gre naproti. Priskrbeli so jim tudi občinska promocijska darila, ki so jih na prijateljskih tekmah v tujini, podarili klubom in tako z majhnih korakom prispevali na postavitev Šentjerneja na zemljevid.

¦Źlanek4.jpg
Nogometni klub Šentjernej
Foto: NK Šentjernej

Občinska športna zveza Šentjernej
NK Šentjernej ne deluje samo na nogometnem področju. Podpirajo razvoj športa na nivoju celotne regije. Na iniciativo NK Šentjernej se izvaja pobuda za ustanovitev Občinske športne zveze. Namen zveze je, kot primer dobre prakse, združiti športne klube pod okrilje zveze in skupno delovanje za razvoj celotnega športa v regiji. V mesecu marcu so imeli uvodni sestanek s predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije - ZŠZ, občine, nogometnega kluba in atletskega kluba. Sestanek je bil uspešen in je postavil temelj občinske športne zveze. Občina bo k sodelovanju in ustanovitvi poklicala vsa športna društva na skupni ustanovitveni sestanek in prepričani so, da se bo začela pisati nova uspešna športna zgodba v Občini Šentjernej.

Nogomet ni samo igra
V klubu so pripravili promocijski video. V videu poudarijo vrednote, ki jih razvijajo, se vidi dogajanje v klubu in verjamejo, da je nogomet več kot igra.

Klub ima jasno vizijo, dober tim in svetlo prihodnost. Iščejo nove nogometne zvezdnike in vpisujejo otroke v regiji od prvega razreda, dečke in deklice. Vabljeni starši, da vpišejo svoje otroke in omogočajo gibanje, zabavo in seveda tudi resno delo. Več informacij na info@nk-sentjernej.com ali www.nk-sentjernej.com