Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Dorangel Vargas Facebook Odkrito.si

GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Šport Sevnica

FOTO: Sevniški karatlon – pozdrav poletju

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2021 19:30

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.

V petek je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta "Slovenija v gibanju - veter v laseh"– s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni "Sevniški karatlon – pozdrav poletju" športno rekreativno srečanje za najmlajše.

Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami karateja. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in
osnovnošolcev starih od 7 – 10 let.

Ob zaključku karatlona je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil diplome.