državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Katovice

FOTO: Slovenija ponovno med hokejsko elito

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
30.04.2016 07:54

Najbolj veseli so bili v Katovicah Slovenci, ki so osvojili prvo mesto in so že napredovali v elito. Drugi so bili Italijani, tretji pa domačini Poljaki.

(Foto: hzs)

S tekmo Poljska - Japonska (10:4) se je na Poljskem končalo letošnje drugoligaško svetovno prvenstvo v hokeju.
Po razpletu obeh včerajšnjih tekem, Italija - Južna Koreja (2:1) in Avstrija - Slovenija (1:2), ta zadnja ni več odločala o ničemer. Poljaki niso imeli več možnosti za skok na drugo mesto, ki še daje nekaj upanja za napredovanje, lahko pa bi bili še tretji in na četrto potisnili Avstrijce.

Prvi so bili Slovenci, ki imajo tako uvrstitev na elitno SP že zagotovljeno. Drugi Italijani bodo čakali na razplet elitnega SP v Rusiji in upali, da ne Nemčija ne Francija ne bosta zadnji v svoji predtekmovalni skupini, ker bi se tako tudi oni uvrstili naprej.

Razočarani ostajajo Avstrijci, ki so po porazu s Slovenijo na koncu padli celo na četrto mesto. Japonci so bili zadnji že pred včerajšnjim krogom in gredo v kategorijo nižje.

V zadnji tekmi so navijači skorajda povsem napolnili dvorano Spodek Arena in bučno proslavljali poljske zadetke. Po prvi tretjini se je zdelo, da bodo domačini nemočne Japonce povsem razbili, saj je bilo kar 6:1, pozneje pa so Japonci v tekmi, kjer obramba ni bila glavna skrb ne enim ne drugim, le malo znižali poraz, domači navijači pa so po zmagi Poljske lahko glasno zapeli himno in še videli svojo reprezentanco na slavnostni podelitvi, kjer se je pridružila Sloveniji in Italiji.