Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Šport Doboj

FOTO: Slovenski "pretepači" v BiH

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2012 19:46

Včeraj so se trije člani Karate kluba Krka Šentjernej udeležili močnega mednarodnega tekmovanja »Doboj open 2012«, ki je potekalo v mestu Doboj v BiH. Tekme se je udeležilo 763 tekmovalcev iz petih držav; BiH, Srbije, Hrvaške, Slovenije in Avstrije.

Svoje prvo tekmovanje je doživela samo 3 leta stara Ester Horn, ki je nastopila prvič. Več kot pogumno se je preoblekla v kimono, sodelovala na otvoritvi tekmovanja ter se soočila s svojimi tekmicami. Pogumno je nastopila in pokazala prvo šolsko kato Hean-Shodan. Z majhno napako pri prikazu kate je Ester na koncu osvojila svojo prvo medaljo, in sicer odlično 3. mesto.

Kot drugi je nastopil petletni Swen Horn v kategoriji malčkov do 7 let. V konkurenci vidno starejših kar 16 sotekmovalcev je Swen odlično opravil v prvem kvalifikacijskem krogu in se z največjim številom točk uvrstil v finale. V finalu pa je svoj odličen nastop še ponovil in na koncu zasluženo zasedel odlično 1. mesto.
Kot tretji je nastopil še devetletni Michel Horn. Nastopal je v kategoriji dečkov od 8-10 let v disciplini kate posamezno. V njegovi kategoriji je bila najmočnejša konkurenca na tekmovanju, saj jih je bilo kar dve skupini po 38 tekmovalcev.

Kljub velikemu številu sotekmovalcev se že izkušeni Michel ni prestrašil in je pogumno nastopil. V prvem krogu je prikazal drugo šolsko kato Hean-Nidan, v drugem krogu pa kato Hean-Sandan. Michel je zares izstopal s svojim pristopom in nastopom, zato se je v finale uvrstil z največjim številom točk. Prav tako največje število točk je zbral tudi v finalnem nastopu, kjer je odlično prikazal peto šolsko kato Hean Godan. Z najboljšim nastopom je Michel ugnal vse svoje sotekmovalce in na koncu zasluženo zasedel odlično 1. mesto.

Trije tekmovalci in tri kolajne so odličen dokaz, da je bila udeležba na tekmovanju uspešna. Zahvaljujemo se generalnemu sponzorju, Krki, d.d., Novo mesto, ki nam je omogočila udeležbo na tekmovanju.