kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

FOTO: Srčna borka Tjaša Petković do brona

Piše: R.K./KK Brežice

Čas objave:
27.01.2019 21:49

v Slovenskih Konjicah potekalo mednarodno tekmovanje Hors cupa. Na tekmi je nastopilo 601 tekmovalec iz 12 držav, 5 tekmovalk in tekmovalcev pa je bilo iz karate kluba Brežic.

V katah sta nastopili Saša Petković in Maja Lazanski. Najprej je nastopila Saša v kategoriji mlajših kadetinj s kato Seienchin. Nastopila je samozavestno, močno in hitro, vendar z manjšo napako pri nekaterih stavih kar na žalost ni zadostovalo, da bi premagala nasprotnico. Njena nasprotnica pa ni imela sreče da bi se prebila v finale, tako da je Saša ostala brez repasaža.  Maja je bila v kategoriji deklic (8.-4. kyu). V prvem krogu je delala kato gekisai ichi in suvereno premagala nasprotnico z rezultatom 5:0. Nato je v četrtfinalu delala z nasprotnico, ki je delala tudi v močnejši kategoriji. A to Maje ni ustavilo da je kato gekisai ni prikazala v močni, hitri in tehnično pravilni luči. A na žalost ji je zmanjkala 1 zastavica za uvrstitev v naslednji krog, saj je izgubila z 2:3. Za repasaž je tudi zmanjkalo sreče, saj je njena nasprotnica tudi izgubila z 2:3.
Čeprav katašici nista osvojili medalje imata dosti razlogov za nadaljnje treninge, saj jima ne manjka veliko, da bosta že na naslednjih tekmovanjih posegali po najvišjih mestih.  Na presenetljivo močnem turnirju v Slovenskih Konjicah so tokrat borce KK Brežice zastopali le 4 tekmovalci. Edino medaljo na turnirju je osvojila Tjaša Petković, ki je nastopila v borbah deklic do 35kg. Tjaša je začela izjemno, saj je v prvem krogu kar s 7:0 premagala Danico Prvulović iz Hrvaške, v drugem s 4:0 Đaković Nikolino iz BiH, polfinali dvoboj z Valenčakovo bi skoraj z zagotovostjo dobila, a se je na borišču žal morala znajti sama, saj se je v istem trenutku na drugem borišču borila njena sestra Saša in je nastopila brez trenerja ob borišču. Tehnično neprimerno slabša nasprotnica je polfinalni dvoboj žal dobila z 1:0, v repasažu pa smo zopet videli zbrano in vse kvalitetnejšo Tjašo, ki si je z zanesljivo zmago proti Krumpakovi zagotovila stopničke in bronasto odličje. Tjaša vidno napreduje iz tekmovanja v tekmovanje, v svojih borbah kaže poleg velike srčnosti in neustrašnosti še zelo širok spekter tehnik, tako v ročnih kot atraktivnih nožnih akcijah in nedvomno se ji obeta še blesteča prihodnost.  Končno peto mesto sta po porazih v finalu repasaža osvojila Ana Sever in Jaka Cerjak. Ana je pri mlajših kadetinjah nad 50kg v prvem krogu po predaji premagala Mujadžičevo iz BiH, sledil je poraz z 0:2 proti Ibrahimovićevi (BiH). V repasažu je z najprej z 2:0 premagala Jesenkovo za tretje mesto pa z 0:1 klonila proti Čačkovi (BiH). Slednja je bila usodna tudi za Sašo Petković, ki se je s Čačkovo pomerila že v prvem krogu iste kategorije.  Jaki je bronasta medalja ušla prav v zadnji sekundi proti Mehiču (BiH). Nasprotnik je po vodstvu 1:0 naredil napako v distanci, ki jo je Jaka 3 sekunde pred koncem kaznoval z lepo brco (3:1), medalja je bila praktično že v žepu, prav v zadnji sekundi pa je Jaka pozabil na zaščito in brca nasprotnika je v neverjetni končnici odnesla še drugo naše odličje na turnirju.