Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Krško

FOTO: Step plesalci blesteli

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2016 10:14

Od torka, 29. novembra do sobote 3. decembra je v Riesi v Nemčiji potekalo svetovno prvenstvo v stepu za vse starostne kategorije. Prvenstva se je letos udeležilo 8 tekmovalcev in 4 spremljevalci iz Plesnega klub Lukec iz Krškega in tudi tokrat so dosegli nove vrhunske rezultate.

V preteklih letih so nas plesalci Lukca razvajali s odličnimi rezultati in tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj so plesalci v članski kategoriji osvojili tri rezultate med najboljšimi desetimi na svetu.

Najboljšo uvrstitev sta dosegla Luka Vodlan in Brina Lukež, ki sta v kategoriji pari člani z odličnimi nastopi v treh kolih na koncu v finalu priplesala do odličnega a žal nekoliko nehvaležnega 4. mesta.

Tik pred finalom na 7. mestu so tokrat pristali lanskoletni svetovni prvaki, mala skupina s koreografijo Veseli pometači. Skupino sestavljajo Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter Luka in Sebastijan Vodlan. Skupina je odlično opravila svoj polfinalni nastop a žal je kljub temu ostala brez finalne uvrstitve. Izpadla je po tako imenovanem papirnem redancu do katerega pride, če ima več skupin enako število točk. Po ponovnem ocenjevanju je žal skupina izpadla in na koncu pristala tik za finalom.

V kategoriji solo člani je tekmoval Luka Vodlan, ki je v izredno močni in izenačeni konkurenci fantov osvojil 10. mesto. Med solo članicami pa je tekmovala Sara Jurkas Omerzo, ki je prav tako v izredno močni in izenačeni konkurenci osvojila odlično 15. mesto. Sara je tekmovala v eni izmed najštevilčnejših kategorij, kjer se je pomerilo 35 tekmovalk.


Letos so velik napredek pokazali tudi mladinski tekmovalci Lukca, katerim so uspele uvrstitve med 20 najboljših na svetu.

Med solo mladinci sta tekmovala Alen Halilović in Tomy Gaberšček Škoda, ki sta si na koncu prijateljsko delila 18. mesto. Med mladinkami je zaplesala Lena Škoda, ki je v konkurenci 31 deklet na koncu priplesala do 19. mesta.

Alen, Tomy in Lena so skupaj zaplesali tudi med mladinskimi triji, kjer so osvojili 18. mesto.