sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Brez opisa

FOTO: Step plesalci PK Lukec zmagali v Italiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.03.2016 20:45

Minuli vikend je v Lignanu v Italiji potekal tradicionalni mednarodni plesni festival World Dance Trophy. Festivala se že več let udeležujejo tudi plesalci iz Plesnega kluba Lukec, za katere je bila letošnja udeležba še kako uspešna.

Festivala se je udeležilo 41 plesalcev PK Lukec ter 18 plesalcev hip hopa iz Plesnega Vala iz Celja. Skupno so plesalci v Italiji osvojili kar 5 zmag.

"Kot smo že vajeni nas zadnje čase z vrhunskimi rezultati razvajajo članski step plesalci in tudi v Lignanu ni bilo nič drugače. Plesalci Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter Luka in Sebastijan Vodlan so zmagali na master gala večeru 34. World Dance Trophy festivala v Lignanu v Italiji. Prav tako je skupina slavila znotraj svoje kategorije over group fantasy. Vrhunski dosežek je dopolnila mladinska hip hop formacija Madness (Kaja Dobrovnik, Valentina Pirc, Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč, Eva Krošelj, Neja Tomše, Saša Oblak, Stella Resnik, Nika Gradišek, Laura Ivanšek, Nina Škoberne, Ana Škoberne, Maruša Grmšek, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Nina Kelhar, Kerina Koni, Kerin Kiara in Korina Vintar), ki si je z zmago v kategoriji junior formation urban priplesala visoko število točk in si s tem prav tako zagotovila nastop na gala večeru, kjer se predstavijo samo najboljše koreografije, ki osvojijo zlato priznanje v rednem delu festivala," so sporočili iz PK Lukec.

Zmago je v kategoriji člani solo ethnic osvojil tudi Luka Vodlan, v isti kategoriji pa si je 5. mesto priplesala še Sara Jurkas Omerzo. Luka je skupaj z Brino Lukež zmagal prav tako v kategoriji člani duo fantasy.


Na festivalu je nastopila tudi članska hip hop formacija Force, ki jo sestavljajo plesalci Plesnega Vala iz Celja in PK Lukec (Katja Pirc, Dea Micić, Nika Tabor, Jasna Preskar in Patricija Štrbuncl Jalovec) ter v kategoriji člani formacije freestyle ponovila uspeh izpred dveh let in pristala na 2. mestu ter za las zgrešila nastop na večerni master gali.

V kategoriji člani formacije fantasy pa je nastopila skupina So what (Mateja Kuntarič, Udovč Urška, Alenka Merhar, Ivanušič Mirjana, Brigita Andlovic, Krstič Romana, Ružič Miloš, Mojca Tabor, Grmšek Martina, De Costa Claudia, Ksenija Vintar in Luka Vodlan) in na koncu pristala na 8. mestu. "Iskrene čestitke vsem plesalcem in obema trenerjema Mihi Pozniču in Sebastijanu Vodlanu," so zaključili v sporočilu za javnost.