mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Nm

FOTO: Topliški pred turnirjem drugi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.05.2013 10:07

Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so v 3. državni ligi inline hokeja (hokej na rolerjih) zasedli odlično drugo mesto, kar je dobra popotica za tradicionalni INLINE turnir v Dolenjskih Topilcah, ki bo letos 1. junija.

Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so v letošnji sezoni znova igrali v državnem prvenstvu v inline hokeju pod imenom ŠKD Pank Kura Dolenjske Toplice. Nastopali so v 3 državni ligi kjer so skozi celotno sezono kazali odlične igre in so po rednem delu lige zasedli 1 mesto, ter si tako zagotovili končnico državnega prvenstva.

V polfinalnih bojih so izločili ekipo HK Trojanci z rezultatom 6:4,2:5 in 4:2. Na finalnih tekmah so se hokejisti Dolenjskih Toplic pomerili z ekipo HD Luče. Slednja je prikazala boljšo igro in zasluženo slavila na obeh finalnih tekmah (2:3, 1:3), ter si z rezultatom 0:2 v zmagah zagotovila napredovanje v drugo državno ligo.

Hokejiste HK Dolenjske Toplice pa so pretekli vikend v Horjulu čakale kvalifikacije za napredovanje v druga ligo državnega prvenstva, kjer so se pomerili z drugo ekipo HK Dinamiti Horjul TNT. Hokejistom Horjula je grozil izpad iz 2 lige, saj je bila predzadnje uvrščena ekipa v rednem delu tekmovanja.
Hokejisti HK Dolenjskih Toplice so na prvi tekmi v petek pokazali odlično igro in slavili z rezultatom 5:4. Na sobotni drugi tekmi pa jim je zmanjkalo kanček športne sreče , katera je bila tokrat naklonjena ekipi HK Dinamiti Horjul TNT,. Z zmago s 5:3 in boljšo gol razliko obeh tekem (9:8) so si zasluženo priborili obstanek v drugi ligi.

Državni prvaki Slovenije za sezono 2012/2013 so postali hokejisti prve ekipe HK Dinamiti Horjul. Vrstni red po končani končni državnega prvenstva v prvi, drugi in tretji ligi je:

Prva liga DP:
1. Dinamiti Horjul
2. CityPark Strele
3. HK Prevoje 1

Druga liga DP:
1. HK Burn Brezovica
2. HK Prevoje 2
3. HK Grizliji
Tretja liga DP:
1. HD Luče
2. ŠKD Pank Kura Dolenjske Toplice
3. HK Trojanci

Za hokejiste iz Dolenjskih Toplic še ni konec sezone, saj 1. junija organizirajo tradicionalni turnir IN-LINE HOKEJ DOLENJSKE TOPLICE 2013. Prireditev bo potekala na večnamenskem igrišču pri osnovni šoli v Dolenjskih Toplicah. Tekmovalni del bo trajal od jutranjih ur do večernega finala. Po končanem športnem delu bo sledil kulturni del prireditve s koncertom skupine PARNI VALJAK TRIBUTE. Tako na oglede, kot tudi na večerno rajanje vabljeni vsi ljubitelji hokeja.

Na fotografijah: zaključne tekme DP, pa tudi nekaj utrinkov z lanskega turnirja v Dolenjskih Toplicah.