mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Trojne stopničke za ŠDSU

Piše: ŠDSU

Čas objave:
03.02.2020 10:49

Novo mesto je bilo v nedeljo namiznoteniško obarvano. Športno društvo SU je v nedeljo, 2.2.2020, v Športnem centru Livada, gostilo 151 igralk in igralcev v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj ter članov in članic U21. Odigrano je bilo prek 400 dvobojev, v štirih kategorijah, za vrhunsko organizacijo pa je poskrbelo 40 SUjevcev, ki so svoj prosti čas namenili prostovoljnem delu v imenu športa.

V močni konkurenci državnega nivoja je bila na najvišjem nivoju tako organizacija kot igra mladih igralk in igralcev ŠDSU. Za ŠDSU je nastopilo devet igralcev in igralk. V mlajši konkurenci so nastopili Maj Murn, Luka Vujasin, Patrik Blaževič, Lana Slatinšek ter Neja in Neža Gazvoda. Pri članih so nastopili Jožko Omerzel, Mitja Omerzel in Domen Zupančič.

V najštevilnejši konkurenci, mlajši kadeti, se je najvišjo stopničko zavihtel Maj Murn, ki je po treh zmagah v predtekmovanju na poti do finala po vrsti premagal Brina Kunstlja (Savinja), Marka Dimnika (Vesna) v polfinalu s 3:1, zmagovalca prvega turnirja v Puconcih, Bora Klešnika ter v finalu Luka Jokiča 3:2. Pozitivno sta presenetila tudi Luka Vujasin, ki je osvojil srebrno medaljo v malem finalu, in Patrik Blaževič, ki je igral odličen namizni tenis in nudil velik odpor veliko višje uvrščenim nasprotnikom.

Odličen rezultat pri najmlajših dekletih je dosegla Lana Slatinšek z uvrstitvijo na drugo mesto. Po treh zmagah v predtekmovanju je do finala premagala Izo Weiss (Savinja), Emo Crnkovič (Kema) in v polfinalu še Tino Križanič s 3:1, v finalu pa izgubila z bolje razpoloženo igralko iz NTK Savinja, Ano Leskošek. Neja in Neža Gazvoda sta se obe prebili v glavni del tekmovanja, med 16 najboljših in tako dokazali, da spadata med najboljše mlade potenciale ženskega namiznega tenisa in sta med najboljšimi štirimi igralkami svojega letnika.

Pri članih se je najvišje uvrstil Jožko Omerzel, ki je izgubil v polfinalu proti kasnejšem zmagovalcu, Luki Brezniku in tako osvojil pokal za tretje mesto. Njegov mlajši brat Mitja Omerzel je osvojil peto mesto, Domen Zupančič je po treh zmagah v skupini uvrstil v finalni del in v osmini finala izgubil proti finalistu, Matiji Novelu iz Izole.

Pokale in medalje sta podelila Uroš Slatinšek, trener in vodja ŠDSU in Borut Šiško, ki je kot pokrovitelj mlajših selekcij ŠDSU ponosno izročil pokale tudi svojim varovancem.
Nedelja se je tako končala športno in organizacijsko uspešno za namizni tenis Novega mesta.