mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Sarajevo

FOTO: Trojni seminar v Sarajevu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 11:46

V času od 08.02. do 10.2. 2013 so se štirje člani plesnega kluba Lukec udeležili plesno-igralsko-pevskega seminarja Sarajevska Spika v Sarajevu v organizaciji Akademije za scensko umetnost Sarajevo. Seminar je pod vodstvom vrhunskih akademskih pedagogov privabil preko 40 udeležencev iz prostora bivše "Juge". Udeleženci so bili plesalci različnih zvrsti plesov kot tudi poklicni in amaterski igralci in pevci. Pedagoška ekipa je v skupnem delu pripravila čudovito produkcijo na temo All That Jazz iz mjuzikla Chicago.

Na Spiki so sodelovali člani Luka Vodlan aktivni tekmovalec stepa in trener, Sara Jurkas Omerzo tekmovalka stepa, Ana Hlebec inštruktorica Zumbe in Dušan Vodlan športni direktor in trener.
Prvi plesni pedagog in idejni vodja Sarajevske Spike je bil Aleksandar Josipovič, za pevski del je poskrbela energična in odlična pevka in predavateljica na glasbeni Akademiji v Sarajevu Alma Ferovič, za igralski del pa Sanja Burič prav tako predavateljica na Akademiji za igro v Sarajevu. Kot pika vsemu pa je bilo predavanje vrhunskega predavatelja za multimedije in motivacijo ter splošno psihološko pripravo Aleksandra Bibinoviča. Plesne stile skozi zgodovino  je predstavila muzikologinja Tijana Milosavljevič. Osnove klasičnega baleta pa smo poizkusili ob Jovani Milosavljevič tudi predavateljici na Akademiji za scensko umetnost v Sarajevu. Ekipa pedagogov, ki so skozi šest ur teorije in 25 ur prakse pričarali spekter različnega znanja.

Luka Vodlan: Seminar v Sarajevu je bil spet eden izmed odličnih seminarjev, ki sem jih obiskal v zadnjih nekaj letih. Poleg klasov različnih plesnih zvrsteh, smo imeli tudi ure petja in igranja, kar je bilo tudi zanimivo. Trije dnevi delavnic so minili ekspresno, čeprav smo delali od devete do devetnajste ure zvečer z enournim odmorom za kosilo.


Sara Jurkas Omerzo:  Zadnji dan mi je prav on dvignil zaupanje vase in me napolnil z motivacijo. Vse tri dni smo pripravljali mjuzikl, katerega smo nastopili na produkciji. V samem plesu in petju sem zelo uživala in se vživela v vsak korak.

Dušan Vodlan: To je bilo moje šesto srečanje z izvrstnim plesnim pedagogom Aleksandrom Josipovičem v zadnjih slabih dveh letih, dvakrat v Krškem, trikrat v Beogradu in tokrat v Sarajevu. Aleksandar te enostavno ne more razočarati, nasprotno vedno ti da nekaj novega, vedno te pozitivno preseneti. Njegova delavnost, njegovo znanje te prisesa in ti ne da miru dokler ni konec in ko je konec te že prevzame razmišljanje, kdaj bo ponovna priložnost delati z njim ... Enkratno doživetje in kot sem rekel, že razmišljam o podobnem srečanju. No, najprej pa Broadway.