reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Troti bili enakovreden boj z nasprotniki

Piše: KK Troti, J.L.

Čas objave:
13.11.2018 19:06

Na 4. kroga Pokala Spar med domačimi Troti in ekipo Helios Suns, so tekmo z izidom 87:76 dobili favorizirani Domžalčani.

Troti_-_Helios_Suns_Pokal_Spar_4_ (3).jpg
Troti in ekipa Helios Suns
KK Troti

Velika želja vseh zanesenjakov, ki ustvarjajo zgodbo Košarkarskega kluba Troti je bila, da v četrtem krogu pokalnega tekmovanja v Športni center Livada pride prvoligaš, po tihem se je upalo, da bo to Helios Suns, ki je s svojim delom in odnosom do košarke vzoren primer zdravega športnega okolja, kjer se gradi na mladih domačih košarkarjih. Želja je bila izpolnjena, na Livadi se je zgodil pravi mali košarkarski praznik.

Troti_-_Helios_Suns_Pokal_Spar_4_ (1).jpg
Troti in ekipa Helios Suns
KK Troti

Polne tribune, spletni prenos, dobro vzdušje, predvsem pa kakovostna košarka so zaznamovali ponedeljkov večer in prvi nastop Trotov proti prvoligaški ekipi. Rumeni, ki so sicer v drugačni zasedbi še pred tremi leti igrali v rekreativni ligi, se niso popolnoma nič ustrašili renomiranega tekmeca iz Domžal. V 17. minuti je domača ekipa vodila z neverjetnih 40:25. Čeprav je tekmo zaradi poškodbe izpustil kapetan Krivec in v vrstah Heliosa igrata slovenska reprezentanta Urban Durnik in Aljaz Bratec, so bili Troti v prvem polčasu boljša ekipa na parketu.

Troti_-_Helios_Suns_Pokal_Spar_4_ (2).jpg
Troti in ekipa Helios Suns
KK Troti

V drugem delu je do izraza prišla kakovost gostov, ki so prišli do zaslužene zmage, vseeno pa so si domači košarkarji prislužili gromozanski aplavz za borbenost in dobro igro. Ne glede na končni rezultat, je bilo to srečanje še dokaz več, da žoltast roj leti v pravo smer in gradi skupnost na dolgi rok.

Domžalska in novomeška zasedba se bosta vnovič srečali že prihodnji ponedeljek, Trote pa v soboto čaka obračun 7. kola 2. SKL. Na Livadi bo gostoval podprvak 3. SKL Hrastnik, na čelu z Gašperjem Ovnikom, slovenskim 3x3 reprezentantom.

TROTI : HELIOS SUNS 76:87 (27:16, 18:22, 11:29, 20:20)
Strelci za Trote: Ristić 23, Janc 14, Mežan 10, Šteblaj 9, Derlink 8, Verbič 5, Gorenc 4, Vidrih 3,
Lopatič.

Troti_-_Helios_Suns_Pokal_Spar_4_ (4).jpg
KK Troti
KK Troti

Luka Mittag, trener Trotov:
"Vsak dan znova je lepo biti Trot, po takšni tekmi pa sta čast in ponos, ki ju čutim, nekaj neverjetnega. V izjemni tekmi, pred polno dvorano, so fantje s trotovskim ekipnim duhom in brez pomoči poškodovanega kapetana Bojana Krivca, za katerega vemo koliko nam pomeni, konkretno mešali štrene favoriziranim gostom iz Domžal, katerim čestitam za zmago. Ponosen sem na fante in na celoten ustroj kluba. Takšni večeri potrjujejo, da smo na pravi poti. Dobre misli ob tej priložnosti pošiljamo igralcu Heliosa in trotovskemu simpatizerju, domačinu Luki Smodišu, kateremu so ravno včeraj operirali poškodovano koleno."