Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Troti nadigrali škofjeloški LTH

Piše: KK Troti

Čas objave:
23.10.2019 09:11

Članska ekipa Trotov je zanesljivo dobila prvo domače srečanje v novi sezoni 2. SKL in po prvih dveh kolih ostaja neporažena. Na Livadi je gostovalo moštvo LTH Castings, ki je v prvem letošnjem obračunu premagalo nekdanjega prvoligaša ljubljansko Ilirijo. Novomeščani so dobili vse štiri četrtine in slavili zmago z izidom 92:65.

Domači košarkarji so začeli silovito in že po dobrih treh minutah vodili z 11:2. Tekmo je
izjemno odprl Žiga Verbič, ki je v uvodnih minutah dosegel sedem točk. Po trojki Martina Mežana so Troti na začetku 7. minute vodili že za 14. V drugi četrtini sta bili moštvi bolj
izenačeni, vendar prednost novomeških košarkarjev ni padla pod sedem točk.

Zmagovalec je bil odločen v tretji četrtini, ko je razlika narasla na več kot 20 točk. Troti so do najvišje prednosti prišli ravno ob zaključku tekme. Domači so zanesljivo dobili skok (41:25), iz igre so metali 55%, ob tem pa niso zgrešili iz črte prostih metov (14:14). Izjemno zanimiv je tudi podatek, da Troti na prvih dveh ligaških tekmah še niso zaostajali.


Domači so ponovni navdušili z ekipno predstavo. Štirje igralci so presegli mejo 10 točk, najučinkovitejši je bil Prus z 19 točkami. Bojan Krivec je prišel do prvega dvojnega dvojčka v tej sezoni (15 točk, 11 asistenc), sicer pa tretjega v zadnjih dveh sezonah. Po 17 točk sta
prispevala Ristić in Verbič, izpostaviti pa gre tudi debitantski nastop 17-letnega Ožbeja Bernika, ki je na parketu prebil tri minute.

Troti se v torek odpravljajo v Laško, kjer jih čaka povratno srečanje 3. kroga Pokala Spar. Naslednjo ligaško tekmo pa bodo odigrali v soboto, ko se odpravljajo na gostovanje v Portorož. 

Sobota, 19. oktober, ŠC LIVADA, Novo mesto:
TROTI : LTH CASTINGS 92:65 (22:10, 25:24, 23:16, 22:15)
Strelci za Trote: Prus 19, Ristić in Verbič po 17, Krivec 15 (11 asistenc), Šteblaj 8, Savić 7, Mežan 5, Gorenc in Mervar po 2, Bernik, Lopatič.