humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Šport Novo mesto

FOTO: Troti preskočili še Postojno

Piše: KK Troti

Čas objave:
17.12.2019 15:22

KK Troti so v 11. krogu 2. Slovenske košarkarske lige, v soboto, 14. decembra premagali Postojno z 78:53. Zadnje srečanje v letu 2019 Trote čaka v soboto. Ob 18. uri bo na Livadi gostovala ekipa Hrastnika. To bo jubilejna 100. tekma Trotov v SKL. Na Livadi bo pred tekmo potekal že osmi Dan dobrodelnega košarkanja.

troti-preskočili-še-postojno
Troti preskočili še Postojno
KK Troti

2. SKL, 11. kolo:
Sobota, 14. december:
TROTI : PVC NAGODE POSTOJNA 78:53 (20:15, 18:8, 18:13, 22:17)
Strelci za Trote: Savić 25 (12 skokov), Prus 18 (6 skokov), Mervar 8 (8 skokov), Krivec (8
skokov in 8 asistenc) in Mežan po 7, Gorenc 6, Ristić 4, Klobučar 2, Verbič 1

troti-preskočili-še-postojno
Troti preskočili še Postojno
KK Troti


STATISTIKA
Odlično formo in igro, ki jo v tej sezoni kaže zasedba pod taktirko Nejca Kobala, so Troti prikazali tudi na zadnji tekmi prve polovice rednega dela sezone. Na Livadi je gostovalo moštvo Postojne, ki se domov vrača s porazom 78:53. Notranjci so na Dolenjsko prišli dodobra okrepljeni in s popotnico treh zaporednih zmag, vendar so tokrat vodili zgolj pri rezultatu 4:5. Nato je začel delovati dobro naoljeni Trotovski stroj in domači so na polčas odšli s +15. Če tokrat ni steklo pri metu za tri točke, je bila toliko boljša obramba, ki je gostom dovolila zgolj 23 točk. V drugem delu je skušal gostujoči strateg najti razpoloženo peterko, ki bi lahko tekmo obrnila v njihovo korist. Troti pa niso popuščali in že kmalu po glavnem odmoru je prednost narasla na 25 točk. Novomeščani so tekmo mirno pripeljali do konca. Prve članske minute na tekmah SKL sta dočakala Žiga Kristan in Aljaž Klobučar. Slednji je suvereno zadel še dva prosta meta in postal 30. igralec KK Troti, ki je vpisal med strelec na tekmah SKL. Igralec tekme je bil Rok Savić, ki je 25 točkam dodal 12 skokov, kar je zadostovalo za njegov šesti dvojni dvojček v sezoni. 18 točk je dodal Jure Prus, raznovrsten je bil rekonvalescent, kapetan Bojan Krivec s 7 točkami ter po osmimi skoki in asistencami.
Poleg povratnika kapetana Krivca je po poškodbi ponovno zaigral tudi Črt Ristić.

Bojan Krivec, kapetan Trotov: "Po začetnih nervoznih minutah, v katerih se nismo najbolje znašli na postavljeno consko obrambo, smo se nato z nekaj lahkimi koši iz protinapadov sprostili, zaigrali trdo v obrambi in na koncu zasluženo zmagali. "