volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Šport Novo mesto

FOTO: Troti sezono odprli z zmago na zahtevnem gostovanju

Piše: KK Troti

Čas objave:
14.10.2019 08:29

Star slovenski rek pravi, da gre v tretje rado. In tako velja tudi za gostovanja Trotov v tretjem največjem zasavskem mestu. Novomeščani so po porazih v preteklih dveh sezonah, tokrat parket Športne dvorane Na logu zapustili dvignjenih glav.

Čeprav domači košarkarji niti enkrat na tekmi niso vodili, je bila zmaga rumenih vse prej kot lahka. Troti so do najvišje prednosti na tekmi prišli ob koncu prve četrtine, ko so povedli za 12. Do polčasa so jih domači ujeli, sledil pa je nov juriš Trotov, ki so zadnjih deset minut začeli s sedmimi točkami naskoka.

Sedem zaporednih točk Hrastničanov na začetku zadnje četrtine je privedlo do zadnjega izenačenja na tekmi (60:60). Odgovor Trotov je bil izjemen - s serijo 9:0 so se oddaljili od Zasavcev in prednost uspešno obranili do zadnjega piska sirene.

Rumeni dres je hrastniškem parketu nosila deseterica, manjkal je Rok Vidrih, ki se mudi na prvih Svetovnih igrah na plaži v Dohi. Trote je tokrat do zmage pripeljala moštvena igra in veliko število razpoloženih košarkarjev. Kar šesterica je dosegla dvomestno število točk, najučinkovitejši je bil Črt Ristić, ki je za 15 točk porabil zgolj 7 metov in vseh sedem poskusov tudi unovčil. Novomeščani so zanesljivo dobili skok, imeli več asistenc in manj izgubljenih žog. Bojan Krivec se je izkazal s sedmimi asistencami, Martinu Mežanu pa je do dvojnega dvojčka zmanjkal skok.Časa za počitek ni, saj člansko zasedbo Trotov nov preizkus čaka že v ponedeljek, ko bo na Livadi gostoval prvoligaš Zlatorog. Srečanje proti nekdanjim zmagovalcem slovenskega pokala in Lige Alpe Adria bo na sporedu ob 17. uri.

Bojan Krivec, kapetan KK Troti:
"Iz enega izmed najtežjih gostovanj smo se vrnili z zasluženo zmago. Slednjo smo si dobesedno prigarali z borbeno igro v obrambi in pametnim, potrpežljivim napadom, za kar gre zahvala našemu trenerskemu štabu, ki nas je zelo dobro pripravil na to tekmo. To je šele začetek. Čaka nas še veliko dela in uigravanja, če bomo želeli igrati tako, kakor si vsi želimo, saj je bilo v naši igri videti kar dosti napak."