900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Troti skočili na 2. mesto

Piše: KK Troti

Čas objave:
11.12.2019 09:33

Članska ekipa Trotov je v 10. kolu 2. SKL gostovala v Medvodah in prišla do že osme zmage v tej sezoni, kar jo uvršča na izvrstno drugo mesto. To je bil že četrti zaporedni uspeh Trotov, Medvode pa ostajajo pri dveh zmagah, kar jih uvršča na predzadnje mesto prvenstvene lestvice.

2. SKL, 10. kolo:
Sobota, 7. december:
BRINOX MEDVODE : TROTI 66:73 (20:23, 17:20, 16:18, 13:12)
Strelci za Trote: Gorenc 23, Prus (8 asistenc) in Mežan (12 skokov, 6 asistenc) po 12, Savić 11 (16 skokov), Mervar 8 (5 skokov), Verbič 5, Šteblaj 2.

troti---parklji, kk-troti
Troti - Parklji
Foto: Miha Turk

STATISTIKA
Strokovni štab Novomeščanov tudi v soboto še ni mogel računati na Krivca, Ristića, Vidriha in Lopatiča, poleg sedmerice članskih igralcev, sta na klopi sedela še Žiga Kristan in Matevž Sladič.

V izenačenih prvih dvajsetih minutah so si gostje najvišjo prednost priborili ob koncu polčasa, ko so povedli za osem. Odličen je bil tudi uvod v tretjo četrtino, ko je bila razlika prvič dvomestna, po delnem izidu 8:0 so Troti vodili za 14. Domači so vrnili z enako mero, Novomeščani pa so na zadnji dvominutni odmor odšli z zalogo osmih točk. Košarkarji Medvod so se Trotom približali povsem ob koncu tekme, ko je Jakob Jesih zadel met za dve točki in domače pripeljal na minus tri. Troti so ostali zbrani. Najboljši strelec tekme Simon Gorenc, ki je zbral 23 točk, je najprej uspešno izvedel dva prosta meta, nato pa še ujel odbito žogo po zgrešenem prostem metu Martina Mežana in postavil končnih 73:66.

Poleg najučinkovitejšega igralca tekme Simona Gorenca, ki je s 23 točkami dosegel osebni rekord v rumenem dresu - hkrati pa je prvi po Črtu Ristiću, ki je dosegel 100 trojk v tekmovanjih pod okriljem KZS, so statistično izstopali še Martin Mežan (12 točk in 12 skokov), Rok Savić (11 točk in 16 skokov - nov klubski rekord) ter Jure Prus, ki je 12 točkam dodal 8 asistenc. Trote pred začetkom leta 2020 čakata še dve domači tekmi. Prihodnji teden na Livadi gostuje moštvo Postojne, katere član je nekdanji košarkar Trotov Blaž Abram, 21. decembra pa bo na Livadi gostovala ekipa Hrastnika.

Simon Gorenc: "Tekma v Medvodah morda ni bila ravno najzanimivejša za gledalce, a najpomembneje je, da smo zopet pokazali, da se znamo v ključnih trenutkih zbrati in stopiti skupaj ter tekmo obrniti v naš prid. Ne glede na položaj na lestvici so se gostitelji izkazali za trdoživo, nepopustljivo ter zmage lačno ekipo, zato je moral vsak od nas dati svoj maksimum na in ob terenu, da smo na koncu domov odnesli dve točki."