900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Tudi odbojkarji začeli s pripravami

Piše: MOK Krka, S.V.

Čas objave:
15.08.2019 06:13

Novomeški odbojkarji so v tem tednu začeli s pripravami na novo sezono. Na uvodnem treningu je vodstvo kluba pozdravilo 13 igralcev, ki se bodo letos borili dresu Krke. V igralskem kadru je prišlo do nekaj sprememb, trenerski štab, ki ostaja nespremenjen, pa z optimizmom zre v novo sezono. Cilji v državnem prvenstvu so, podobno kot lani, uvrstitev v zgornjo polovico najboljših.

MOK Krka_0.jpg
Odbojkarji novomeške Krke
Foto: MOK Krka

V igralskem kadru novomeške Krke je prišlo do nekaj sprememb. Klub je zapustil suhokranjski velikan, bloker Mario Koncilja. Mario bo kariero nadaljeval v dresu Calcit Volleya, kjer bo tvoril blokersko navezo s še enim Dolenjcem, ki je v preteklih letih nastopal za Krko, z Miho Bregarjem. Po dolgih letih navduševanja v prestolnici Dolenjske se poslavlja tudi Valentin Turk. Valentin je v Novem mestu vsekakor pustil svoj pečat kot eden nepogrešljivih členov novomeške ekipe, nenazadnje je bil lani celo najboljši server državnega prvenstva, a na žalost je s koncem sezone športne copate postavil v kot. Po uspešno zaključenem študiju se namreč podaja novim, poslovnim izzivom naproti. Zadnji izmed trojice, ki je letos ne bo več moč uzreti novomeškem dresu, je Aljoša Kafol. Aljoša bo v prihajajoči sezoni branil barve odbojkarskega kluba Šoštanj Topolšica. Vsem trem želimo obilo uspeha v nadaljevanju kariere, pa naj gre za športno ali poslovno! 

MOK Krka_An+że Borin.jpg
Anže Borin
Foto: MOK Krka

V članski ekipi sta letos dva nova mlada obraza in sicer Anže Borin ter Toni Travnik. Anže (20 let, libero) je produkt novomeške odbojkarske šole, ki je v mlajših selekcijah zastopal tudi barve slovenske reprezentance. V lanskem letu je prednost dal študiju, letos pa bo znova nataknil športne copate in oblekel dres novomeške Krke.
Drugi izmed obeh novincev, Toni (16 let, sprejemalec), prihaja iz Žužemberka, kjer je tudi branil barve domačega kluba. Gre za izredno perspektivnega fanta, ki je do sedaj navduševal tako v dvoranski kot tudi v odbojki na mivki.

MOK KRKA_Toni Travnik.jpg
Toni Travnik
Foto: MOK Krka


Članska ekipa MOK Krka, sezona 2019-2020:
• Borin Anže
• Dimič Rok
• Erpič Grega
• Hafner Svit
• Kosmina Martin (kapetan)
• Kumer David
• Lindič Luka
• Ogulin Tadej
• Ožbalt Gregor
• Pucelj Gašper
• Renko David
• Travnik Toni
• Vrhovšek Ivan

Trenerski štab ostaja nespremenjen. Nad ekipo bo bdel glavni trener Tomislav Mišin, pri tem pa mu bo pomagal Jernej Rojc, ki bo še naprej tudi vodja mladinskega pogona. Za fizično pripravo fantov bo še naprej skrbel Josip Radaković, statistik ekipe pa ostaja Anže Zalar.

MOK Krka_trener_Tomislav Mi+íin.jpg
Trener Tomislav Mišin
Foto: MOK Krka


Tomislav Mišin, trener:
"Pričakovanja so podobna kot preteklo sezono. Ostali smo brez dveh zelo pomembnih igralcev, ampak se nadejam, da bodo mlajši razumeli in izkoristili dano priložnost. Gotovo bomo morali na račun mladosti igralcev še bolj trdo trenirati, ampak še naprej menim, da bomo v državnem prvenstvu zelo konkurenčni.
Prvi teden bo nekako uvodni, fantje bodo najprej opravili nekaj treningov na stadionu.Treningi bodo potekali na stadionu. Naslednji teden pričnemo s treningi v dvorani. Tretji in četrti teden bosta najzahtevnejša, fante čaka veliko dela. Pred pričetkom prvenstva planiramo odigrati med 12 in 15 pripravljalnih tekem. Organizirali bomo mednarodni pripravljalni turnir v Novem mestu, udeležili pa se bomo tudi mednarodnega turnirja na Madžarskem in zatem v Srbiji. Lepo je znova pričeti z delom, dovolj je bilo odmora!"

MOK Krka_3.jpg
Odbojkarji novomeške Krke
Foto: MOK Krka


Josip Radaković, kondicijski trener:
"Nadaljujemo tam, kjer smo lani končali. Pri mlajših je namen, da se razvijejo, pri starejših pa bo predvsem poudarek na preventivi in ohranjanju tega, kar so razvili. Njihova prioriteta je igranje in ne 'bildanje'. Mlajši se morajo telesno ter posledično tudi umsko še razviti in na tem bomo delali."