mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

FOTO: Ula 9. v močni mednarodni konkurenci

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
10.07.2018 12:45

V Umagu je prvi teden v juliju potekal svetovni pokal Karate1 youth league za mlajše kategorije, ki se ga je udeležilo 1874 tekmovalcev iz več kot 50 držav sveta.

trening umag.jpg

Tekmovanje je potekalo v sklopu 11th Karate1 youth campa za najboljše mlade svetovne karateiste, ki se zdaj že tradicionalno pripravlja v Umagu na Hrvaškem. Tekmovanja se je udeležila tudi štiričlanska ekipa iz Karate kluba Brežice, in sicer Ela Petan, Ana Sever, David Matija Lavrič in Nika Omerzo.

david 3.jpg

Ela, Ana in David so pred tem sodelovali tudi na posebnih tedenskih pripravah, ki so jih vodile največje aktualne zvezde svetovnega karateja, kot so npr. Sandra Sanchez, Antonio Diaz, Luca Valdesi, Predrag Stojadinov in Junior Lefevre. Najodmevnejši rezultat je dosegla Ela Petan, ki je edina tekmovala v katah in v borbah in je v katah med 57-imi tekmicami iz 25-ih držav sveta osvojila odlično deveto mesto.

vsi trije 2 umag.jpg

Ela Petan je najprej nastopila v kategoriji kate U14. V prvem krogu je premagala Angležinjo Cassie Taylor, v drugem Čehinjo Miro Bučkovo, v tretjem pa izgubila s 1 : 4 proti kasnejši finalistki Francozinji Cassandri Ampieri, ki ji je s prebojem v finale pomagala priti do repasažnih bojev za bronasto odličje. Vmes se je Ela vključila tudi v tekmovanje v borbah, kjer je morala dati ponovno vso energijo od sebe. V prvem kolu je bila prosta, v drugem je po diskvalifikaciji nasprotnice iz Italije Sofie Ballestrieri napredovala, v tretjem pa žal izgubila proti Belorusinji Ulyani Markavi in ponovno na hitro oblekla kataški kimono ter nadaljevala tekmovanje v katah. Vse to je bilo za Elo izjemno naporno, saj je pred pripravami za dva tedna obležala z angino in izgubila kar tri kilograme. Kljub vsemu se je v repasažu proti Avstrijki Kyri Koch ponovno zbrala in po drobni napakici dvoboj le za las izgubila z rezultatom 2 : 3. Na koncu je tako kot najuspešnejša Slovenka v svoji kategoriji osvojila deveto mesto v katah in bila deležna veliko pohval za svoje prikazano znanje, trud ter zagnanost.

nika david.jpg

V katah je med mladinkami nastopila tudi Nika Omerzo, ki se tokratnih priprav v campu ni udeležila, je pa trenirala doma in ponovno pokazala velik napredek, kar je potrdil tudi selektor slovenske reprezentance Arnold Skuhala. V tej kategoriji so ponovno ocenjevali z ocenami, in Nika je za svoj nastop zbrala 21,36 točk, zmagovalka v skupini pa 23,4 točke.

david stojadinov.jpg

V borbah sta se tako vrhunskih priprav v sklopu 11th Karate1 youth campa kot svetovnega pokala za mlade Karate1 youth league – Umag 2018 udeležila tudi Ana Sever in David Matija Lavrič. Oba sta odlično trenirala in pridobila ogromno novih izkušenj ter znanja. Na samem zaključnem tekmovanju pa sta oba naletela na premočna nasprotnika in nista uspela priti v boj za vidnejše uvrstitve na svetovni lestvici. Ano je izločila tekmovalka iz BIH Sara Raspudić, Davida pa Bolgar Ivan Petkov. Kljub vsemu so za vse mlade člane slovenske reprezentance tako priprave kot samo tekmovanje pomenile ogromno novega znanja, izkušenj in seveda izjemnih doživetij z najboljšimi karateisti sveta. Ob tej priložnosti se velja zahvaliti vsem podpornikom naših mladih karateistov, še posebej vsem sponzorjem, Dionizij d.o.o. in Občini Brežice.

ana 2.jpg