prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Nina Ivanič se je pred leti zaljubila v to državo

renato-de-santa Odkrito.si

Pozor, nazorno! Raper si je dal odreti kožo!

Šport Čatež

FOTO: Uspeh čateških kajakašev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2012 12:26

Čateški kajakaši uspešni na mednarodni tekmi v Bihaču.

Kajak kanu klub Una Bihač je minuli vikend organiziral odprto državno prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah na reku Uni v Bihaču. Tekmovanja se je udeležilo preko sto tekmovalcev iz petih držav nekdanje skupne države Jugoslavije. To je bila tudi poslovilna tekma Dinka Muliča letošnjega udeleženca olimpijskih iger, kajakaša, ki je v zadnjih letih tekmoval za Hrvaško, sicer pa je po rodu iz Bihača, kjer je tudi začel kajakaško kariero.

V soboto so kajakaši tekmovali v slalomu. Proga je bila postavljena na kanalu reke Une v dolžini 300m. Na tej tekmi so tekmovali tudi najboljši kajakaši, med njimi tudi Peter Kauzer in Simon Brus, kakor tudi najboljši makedonski kajakaš Atanas Nikolovski, ki je že bil udeleženec olimpijskih iger.
Kajakaši kajak kanu klub Čatež so v slalomu osvojili 3 medalje in sicer Hana Kerin v kategoriji starejših deklic drugo mesto in Vid Oštrbenk v kategoriji kajak ml.dečki drugo mesto in kategoriji kanu enosed tretje mesto.


V nedeljo pa je bil na sporedu spust na 4,5 km dolgi progi in sprint na 300m dolgi progi. V spustu je pri članih tretje mesto zasedel Matjaž Avšič. Med dečki v kanuju dvosedu sta bila Maj Oštrbenk in Jakob Stojanovič druga. Pri deklicah je Hana Kerin osvojila prvo mesto, Vid Oštrbenk pri mlajših dečkih prvo in Maj Oštrbenk drugo mesto. Hana Iljaš je bila pri cicibankah druga. Po tekmi spusta pa so sledile tekme v šprintu, kjer so naši tekmovalci osvojili tudi odlične rezultate. Vid Oštrbenk je bil pri ml.dečkih prvi v kajaku in tretji v kanuju enosedu. Skupaj z Majem Oštrbenkom pa sta v kategoriji kanu dvosed osvojila tretje mesto. Hana Kerin je v kategoriji starejših deklic osvojila tretje mesto.

Prihodnjo nedeljo pa bo tekma v Kostanjevici, v organizaciji čateškega kajakaškega kluba. Zadnja tekma pa bo v soboto, 27.10.2012, v Ljubljani.