Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Dolenja vas

FOTO: V Dolenji vasi 57 ur igrali mali nogomet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.06.2015 09:04

Klub malega nogometa Grafit iz Dolenje vasi pri Ribnici je pred dvajsetimi leti organiziral prvi nogometni maraton,zato so se odločili, da ga znova poskusijo preseči rezultat njihovih predhodnikov, ki so na igrišču zdržali celih 50 ur. Zato so sklenili, da bodo tokrat organizirali tekmo, ki bo trajala vsaj 57. ur, seveda brez odmora.

V boj za novi rekord se je v četrtek ob 10. uri podalo 24 ekip, največ jih je bil z Ribniškega,v »pomoč« so priskočili žogobrcarji iz Kočevja, Sodražice,Loškega Potoka,Cerknice,Grosuplja,Ljubljane, Ivančne Gorice, Zasavja….

Klub močnemu nalivu pozno sinoči so na igrišču zdržali, med tekmo pa so zaznali le tri rahle poškodbe,najbolj težavni čas pa je bil med tretjo in peto uro zjutraj. Žoga se torej ni ustavila 57 ur, kar je doslej najdaljši čas igranja malega nogometa v Sloveniji. Mreži sta se tresli kar 1282, izidi tekme je bil 704:578 za gostitelje.
» Skušali smo se za rekord prijaviti v Ginussovo knjigo, a se nam ni izšlo.


Preprosto zaradi denarja, saj bi zato morali zbrati okoli pet tisoč švicarskih frankov česar si seveda nismo mogli privoščiti. A ne glede na vse, sem izredno zadovoljen s prizadevnostjo mladih nogometašev Grafita,« je dejal njihov večletni predsednik in nogometaš Peter Kočevar.

»Kaj naj še rečem ko to, da nam se je izšlo tako, kot smo načrtovali. Organizacijsko in igralno, le da nam je ob koncu malo zagodlo vreme ; na močen naliv se ni nihče oziral. Tako kot je dejal Peter, morda bomo meje še premikali. Zakaj pa ne,« je izzivom poln Matevž Henigman, prvi mož KMN Grafit.

Matevž Henigman o orgnizaciji


Matevž Henigman o turnirju


Pete Hočevar o izivih


Peter Hočevar o turnirju