pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Novo mesto

FOTO: V Marofu padel še Ormož

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.11.2015 07:21

Rokometaši Krke so v 9. krogu 1. NLB Leasing lige pred domačimi gledalci na kolena spravili trenutno tretje uvrščeno ekipo Jeruzalem iz Ormoža.

Varovanci trenerja Mirka Skoka so bili boljši z rezultatom 28:21, s tem pa osvojili šesto zmago v državnem prvenstvu, ter se povzpeli na odlično 4. mesto. Kar pa je najpomebneje, na domačem parketu še niso izgubili in tako dvorana Marof še naprej ostaja neosvojljiva trdnjava.

Rokometaši Krke so v dvoboju z vinarji dosegli visoko zmago in ekipi Jeruzalem Ormoža prizadejali drugi letošnji poraz. S šesto zmago v devetem nastopu so se Novomeščani tekmecu na prvenstveni lestvici približali na vsega točko.

Gostje so v uvodu sicer povedli, nato pa so na igrišču zagospodarili krkaši in si hitro priigrali prednost 6:3. A ekipa iz Ormoža se ni dala, izenačila na 9, pa tudi pri 12:11 je bilo tesno, a tik pred odmorom so se domači znova odlepili.

Tekma je bila odločena šele sredi drugega polčasa, ko so Novomeščani s serijo 5:0 vodstvo 18:16 spremenili v težko ulovljivih 23:16. Delno so bili krivi gostje sami, saj so imeli zaradi ugovarjanja v kritičnem obdobju kar dva igralca manj v polju, takrat resda prejeli le en gol, a prednost je vseeno vztrajno naraščala. Tik pred koncem celo na 28:19.

Za nered pa so tik pred koncem poskrbeli še gostujoči navijači. Ti so predvsem v drugem delu, nezadovoljni z dogodki na igrišču, začeli z nešportnim navijanjem, bili večkrat opozorjeni, naj to počnejo korektno, a to ni zaleglo. V 56. minuti se je delegat Robert Krašna zato odločil, da se del tribune z navijači Jeruzalem Ormoža izprazni.

Krka v naslednjem krogu odhaja na gostovanje v Ribnico, Ormožani pa doma gostijo Sevnico. Obe tekmi bosta 14. novembra.

Izjave po tekmi :
Trener Krke, Mirko Skoko : " Pričakoval sem težak derbi, ampak moramo vedeti, da je bil Ormož danes v zelo oslabljeni postavi, saj niso imeli nekaj ključnih igralcev; Žurana, Mesariča in Čudiča. To nam je v veliki meri zelo olajšalo delo. Neglede na to, mislim, da smo se na tekmo pripravili zelo dobro, glave fantov so bile na pravem mestu. Morda smo v drugem delu naredili preveč napak, me pa izredno veseli, da smo končno tekmo zmagali zavoljo odlične igre v obrambi in srčno upam, da bo tudi v bodoče obramba naš ključ do zmag."

Igralec RK Jeruzalem, Gregor Grizolt: " Tekma je bila v stilu pravega derbija. Videlo se je, da sta se ekipi maksimalno pripravili ena na drugo. Zgovoren podatek je tudi ta, da je bilo na tekmi zelo malo golov. Žal se je na ogrevanju poškodoval še Žuran, med tekmo pa Mesarič in mislim, da brez tistega, ki ga ni, se enostavno mora igrati naprej.Mi enostavno nismo našli dva ali tri napade, ki bi jih lahko povezali. Nismo našli prave niti igre in moram čestitati ekipi Krke za zasluženo zmago."

MRK KRKA: Baznik, Rašo Jurečič 7, Lavrič 4, Didovič, Okleščen 2, Bevec, Pršina, Irman, Jeraj, Jakše, Kovačič 2, Furdi, Papež 6, Orlič, Klobčar 7.

RK Jeruzalem: Šutalo, Kavčič 1, Horvat, Bogadi 2, Radujkovič 4, Veselko 4, Žuran, Grizolt, Kocbek 3, Balent, Ozmec 2, Mesarič, Petrovič 1, Rajšp, Cirar 1, Kolmančič 3.