podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Podčetrtek/ Medvode

FOTO: V Podčetrtku predstavniki evropskih badmintonskih zvez

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2016 16:31

Konec tedna je Podčetrtek gostil tradicionalno skupščino Evropske badmintonske zveze, na kateri so podelili tudi nagrade najboljšim badmintonistom za preteklo leto. Na kongresu je bilo več kot 100 udeležencev iz več kot 40 evropskih držav.

Udeleženci so najprej na dvodnevnem seminarju razpravljali o položaju badmintona v Evropi in seznanili so se z aktualnimi projekti, v soboto dopoldne so na skupščini med drugim izvolili novo vodstvo Evropske badmintonske zveze, zvečer pa je bila gala prireditev s podelitvijo nagrad v devetih kategorijah najboljšim igralcev in ostalim badmintonskim delavcem za leto 2015. Predvsem pa je bila to priložnost, da se predstavniki badmintonskih zvez seznanijo s Podčetrtkom kot gostiteljem letošnjega septembrskega evropskega veteranskega prvenstva v badmintonu.

"Naša zveza je dogodek izkoristila predvsem za promocijo septembrskega Evropskega veteranskega prvenstva v badmintonu. Podčetrtek se je izkazal kot dober gostitelj. Verjamem, da bo na septembrskem dogodku čim več nekdanjih vrhunskih badmintonistov, ki zdaj radi merijo svoje moči na tovrstnih tekmovanjih, pa seveda njihovih spremljevalcev in navijačev ... V imenu Badmintonske zveze Slovenije lahko obljubim, da bomo pripravili zanimiv spremljevalni program za vse, tako tekmovalce kot obiskovalce," je povedal sekretar Badmintonske zveze Slovenije Matevž Šrekl.

Na četrti podelitvi nagrad najboljšim badmintonistom je bil med drugim v badmintonsko dvorano slavnih sprejet danski igralec Morten Frost, eden najbolj izjemnih igralcev badmintona vseh časov, ki je štirikrat osvojil naslov med posamezniki na turnirjih All England, dvakrat je bil evropski prvak in leta 1985 in 1987 svetovni podprvak. 58-letnik je četrti v dvorani slavnih, pred njim so vanjo sprejeli tri badmintonske legende – Danca Erlanda Kopsa, Angležinjo Gillan Gilks ter Danko Lene Køppen.

Več informacij o najboljših badmintonistih najdete TUKAJ.

Matevž Šrekl, sekretar Badmintonske zveze Slovenije