podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Za namiznotenisači sezona uspehov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.09.2015 07:12

Vodstvo novomeškega namiznoteniškega kluba Krka je na posebnem sestanku, ki ga je namenilo novi igralni sezoni, veliko časa posvetilo dogodkom v sezoni 2014/2015. Predsednik kluba Tomaž Kralj je oceno minule sezone sklenil z dvema stavkoma: »Sezona uspehov!«

In res. Minula sezona je ena tistih v dolgoletni zgodovini tega uspešnega novomeškega kluba, ki neupravičeno deluje nekako v medijski senci nekaterih drugih športov, na katero so igralci, otroci, starši, rekreatorji, sodniki in vsi gledalci, ki so redno spremljali dogajanje v namiznoteniški dvorani, upravičeno zelo ponosni. Pa ne nazadnje zato, ker je Darko Jorgić z Denijem Kožulom postal evropski mladinski prvak v igri dvojic in Sloveniji po 19. letih ponovno prinesel evropski naslov, pač pa tudi zato, ker klub posebno pozornost namenja najmlajšemu rodu in prav te dni vabi najmlajše, naj se odločijo za igranje tega lepega športa.

Med pomemben uspeh gre tudi dejstvo, da je slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu, kjer je Daniel Jorgić odigral pomembno vlogo, osvojila 3. mesto v ekipnem delu prvenstva . Pri naštevanju svetlih plati je treba omeniti, da so Novomeščani ubranili naslov članskih in mladinskih ekipnih prvakov v državnem prvenstvu ter 3. mesto na pokalnem tekmovanju.
Podatek, da so skupaj osvojili skupno 7 naslovov državnih prvakov ter lepo bero medalj na ostalih tekmovanjih v Sloveniji ter na mednarodnih tekmovanjih, potrjuje pravo pot zagnane ekipe, ki deluje pod vodstvom predsednika Tomaža Kralja, ki je vajeti v roke prevzel še za nov štiriletni mandat. O uspehu priča tudi dejstvo, da bosta v novi sezoni v 1. slovenski namiznoteniški ligi nastopili kar dve ekipe novomeške Krke. Zato ne čudi poteza vodstva tega kluba, ki kje podprla vabilo iz Kitajske in so se najboljši igralci (Darko Jorgić, Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar, Tilen Cvetko) z loparčki v letošnjem avgustu za 14 dni odpravili na priprave na Kitajsko, v nacionalni mladinski center, kjer vadijo le najboljši kitajski igralci.


»Se lahko nadejamo nove podobne sezone? Bržkone bo v njej zelo pomembna promocijska akcija 2 x 5000 loparčkov, s katero bo NTK Krka, ob podpori Namiznoteniške zveze Slovenije, ki jo vodi mag. Marjan Hribar, ponovila pred leti uspešno akcijo, ko je po vrtcih in šolah razdelila 10.000 namiznoteniških loparjev,« so sporočili iz NTK Krka.

Sicer pa Namiznoteniški klub Krka vabi nove člane k vpisu v sezono 2015/16. Vabljeni so otroci vseh starosti. Vadba začetnikov bo potekala od septembra do konca junija v dolenjskem namiznoteniškem centru v Drgančevju ob ponedeljkih od 17. do -18:30 ter ob torkih, sredah, četrtkih in petkih od 17.30-19.30. V klubu so dodatno namenili termin za družine ob ponedeljkih od 18.30-19:30, kjer lahko igrajo otroci skupaj s starši. Vsem generacijam je omogočena tudi rekreacija, ki poteka skozi celo leto ob ponedeljkih, sredah in petkih med 19.30 do 21.30.