bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport Varaždin

FOTO: Za praznik odlično veslali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.05.2013 11:18

Kajak kanu klub Varteks iz Varaždina je organiziral 17. tradicionalni Memorial Siniša Razloga v kajak kanu spustu. Odlično so nastopili mladi čateški veslači.

Na 3,5 km dolgi progi v kanalu reke Drave se je pomerilo več kot 85 tekmovalcev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in treh slovenskih klubov.

Lep praznični dan je bil kot nalašč za veslanje in druženje ob Dravi, kjer je poleg veslanja potekala še proslava ob Prazniku dela. Člani Kajak kanu kluba Čatež se redno udeležujejo tega tekmovanja in redno dosegajo dobre rezultate. Tako je bilo tudi letos. Med mlajšimi dečki v kajaku je Maj Oštrbenk osvojil prvo mesto. Med starejšimi dečki je slavil zmago Vid Oštrbenk. Hana Kerin je bila med starejšimi deklicami druga. V kanuju enosedu je prvo mesto med starejšimi dečki osvoji Beno Kunst. Nil Kerin in Jakob Stojanović, ki sta tekmovala v kanuju dvosedu, sta bila druga. Matjaž Avšič je v kajaku v kategoriji člani osvojil bronasto medaljo. Ljubiša Stojanović in Mitja Oštrbenk, pa sta v kanuju dvosedu osvojila srebrno medaljo.

»Vedno radi prihajamo v Varaždin, saj so domačini res gostoljubni in vedno vlada dobro razpoloženje. Današnji uspehi pa so samo še polepšali ta dan in so dodatna spodbuda za nadaljnje treninge. Sedaj sledijo pospešene priprave za naslednjo tekmo, ki bo 4. maja v Celju, kjer bodo naši člani tekmovali na prvi tekmi za Slovenski pokal na divjih vodah. Slalomska proga v Celju je za mlade tekmovalce zahtevna, zato je zelo pomembno, da treninge izvedemo kvalitetno. Naslednjo soboto, 11. maja, je v Ankaranu že prva tekma SLO pokala na mirnih vodah, tako, da nam motivacije za naporne treninge ne manjka«, je po tekmovanju, vidno zadovoljen dejal Matjaž Avšič, trener mladih v Kajak kanu klubu Čatež.