900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport New York

FOTO: Zavec se je boril, vendar je bil Thurman močnejši

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.03.2013 07:37

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je v Brooklynu doživel svoj tretji poraz v poklicni karieri. Vsi trije sodniki so Keithu Thurmanu prisodili 120, Zavcu pa 108 točk, pri čemer je vsaka od 12 rund pripadla 24-letnemu Američanu.

Zavec je po porazu dejal, da je dal vse od sebe, vendar to ni bilo dovolj.

V dvorani Barclays center sredi New Yorka je imel Zavec glasnejšo podporo zvestih slovenskih navijačev, ki so ga vzpodbujali od začetka do konca. Zavec se je boril, vendar je bil Thurman močnejši, kar je pokazala tudi odločitev sodniške trojke. "Bil je trd boj in dobil sem lekcijo," je takoj po zmagi dejal Thurman, ki je doslej 18 od svojih 19 dvobojev sklenil s knockoutom. Proti Dejanu Zavcu je doživel šele drugo zmago po točkah, za katero se je moral močno potruditi.

"Vedel sem, da ima trdo obrambo in zaradi tega ne sproži veliko udarcev. Hotel sem boksati pametno, hotel sem knockout, vendar je name naredil vtis. Je velik borec. Starostna razlika ni pomenila nič. Dvakrat me je ujel z desnico in si zasluži moje spoštovanje," je dejal Thurman, ki si zdaj želi dvoboja s svetovnim prvakom po različici WBO Timom Bradleyjem.

Thurman je prevladoval od začetka do konca dvoboja, čeprav je imel tudi Zavec nekaj svetlih trenutkov, ko je z napadi pretresel nasprotnika. Zavec je na začetku z visokim gardom branil obraz in se skušal prebiti v bližino Thurmana, ki se mu je izmikal vendar ob tem delil tudi močne udarce, ki so pokazali večjo hitrost mlajšega boksarja. Dvoboj je potem potekal na ta način do konca.

Thurman je ob koncu tretje runde pokazal nekaj frustracij, ker nasprotnika še ni spravil na tla in upravičil svoj naziv "one time" (enkrat). Zavec ga je v četrti rundi s kombinacijo udarcev celo spravil na vrvi. Vendar se je Thurman spet vrnil in Zavcu dal dva močna čista udarca. Peta runda je bila malce bolj izenačena, v šesti pa je prišlo do nekaj dodatnega razburjenja, ko je Thurman izgubil ščitnik za zobe. Zavec ga je preskočil in za prijaznost dobil čisti direkt, kar ga je malce ujezilo.

Kljub temu, da Thurman ni znan po dolgih dvobojih, pa se upanje slovenskih navijačev, da bo to pomagalu Zavcu, ni uresničilo. Oba sta se borila naprej, po vzorcu iz uvodnih rund, Thurman pa je na koncu 11 zmagoslavno dvignil roke v zrak, ker je bil prepričan v zmago. V prejšnji rundi je namreč le malo manjkalo, da slovenski šampion ni končal na tleh.

Zavec je skušal napadati tudi v 12 rundi, vendar pa nasprotnika ni uspel pretresti in bilo je jasno, da bo zmaga po točkah pripadla domačinu. "Dal sem svoj maksimum in ni bilo dovolj. Nimam izgovora," je po dvoboju dejal Zavec, ki ga je nasprotnik malce presenetil z močjo udarcev.

"Imel je zelo točne, natančne udarce, kar je meni manjkalo. Ne morem biti vesel, ker sem delal za uspeh. Ni pa razloga, da bi bil neskončno potrt. Moja nadaljnja kariera ni vprašljiva, ampak sedaj je treba sesti in razmisliti kaj naprej," je med drugim povedal Zavec.