hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Krško

FOTO: Znana so imena tekmovalcev za dirko v Krškem

Piše: AMZS

Čas objave:
09.08.2018 06:42

Mednarodna motociklistična zveza FIM in promotor BSI sta potrdila »wildcard«, voznika s posebnim povabilom in rezervi za dirko svetovnega prvenstva v speedwayju v Krškem.

Matej_Zagar_mediaspeed.jpg

Krško bo dirko letos gostilo v soboto, 8. septembra. Na dirki bomo imeli Slovenci tako štiri svoje predstavnike. Poleg Mateja Žagarja, ki je stalni član tekmovanja za svetovno prvenstvo Speedway Grand Prix, bo kot šestnajsti voznik na dirki v Krškem tekmoval Matic Ivačič, član domačega društva AMD Krško, rezervi pa bosta Nick Škorja in Denis Štojs.

Ivačič se je na letošnjo sezono pripravljal zelo intenzivno in opravil nekaj sprememb, ki so sadove obrodile že aprila na uvodni dirki za državno prvenstvo. Domače prvenstvo se je preteklo soboto končalo v Lendavi, Ivačič pa je prvič osvojil naslov državnega podprvaka in se tako uvrstil za najboljšim slovenskim speedwayistom Matejem Žagarjem, ki je naslov osvojil že sedemnajstič.

Dirka v Krškem bo osma od skupno desetih v koledarju letošnjega svetovnega prvenstva, do krške preizkušnje se bodo speedwayisti pomerili še dvakrat. Prvič že to soboto na Švedskem, zadnja postaja pred Krškim pa bo konec avgusta na Poljskem.

Matej Žagar je v seštevku svetovnega prvenstva trenutno na skupnem enajstem mestu in si še ni zagotovil mesta v seriji Speedway Grand Prix za prihodnjo sezono, zato ga v boju za najboljšo osmerico čaka še kar nekaj dela, podpora na domači dirki pa mu bo prišla še kako prav. Po petih dirkah z veliko prednostjo vodi Britanec TaiWoffinden.