900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Hanti Mansisk

Fourcadu zmaga, Fak 26.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2013 15:10

Francoz Martin Fourcade, zmagovalec skupnega seštevka biatlonskega svetovnega pokala, je sezono sklenil z zmago na zadnji tekmi sezone - tekmi s skupinskim startom v Oslu. Na 15-kilometrski preizkušnji je edini Slovenec Jakov Fak zasedel skromno 26. mesto in izgubil tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Drugo mesto na zadnji tekmi je pripadlo Avstrijcu Dominiku Landertingerju, ki je tako kot Fourcade, ta je slavil 23. zmago v svetovnem pokalu, moral enkrat v kazenski krog, za Francozom je zaostal za 13,9 sekunde, v skupnem seštevku pa je s tretjega mesta izrinil Faka. Tretji je bil najuspešnejši udeleženec letošnjega SP na Češkem Norvežan Emil Hegle Svendsen (+ 17,3/1), drugi v skupnem seštevku.

Fak, ki na zadnji postaji svetovnega pokala nikakor ni našel prave forme, je bil vnovič soliden na strelišču, v kazenski krog je moral dvakrat, a je bil v smučini med najpočasnejšimi, kar se mu je zgodilo že konec tedna na sprintu, s čimer je izgubil tudi priložnost za nastop na sobotnem zasledovanju.