1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Buenos Aires

Gajser v Argentini lovi nov vrhunski dosežek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.04.2016 18:29

V Argentini se bo konec tedna nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Tam se bo v razredu MXGP tudi na četrti postaji sezone za mesta na vrhu potegoval najboljši slovenski dirkač Tim Gajser, ki je skupno po treh dirkah na drugem mestu v SP.

Ta konec tedna bo imela Slovenija spet samo enega predstavnika, saj se Klemen Gerčar ne udeležuje neevropskih dirk. Zato pa bo Tim Gajser (Honda Gariboldi), ki po treh odpeljanih dirkah v skupnem seštevku prvenstva zaseda drugo mesto, skušal še zmanjšati zaostanek za vodilnim, za zdaj je v vodstvu aktualni svetovni prvak razreda MXGP, Francoz Romain Febvre, ki ima 13 točk več od Gajserja.

Gajser prejšnjega prostega tedna ni izkoristil za počitek, temveč se je v Brežicah udeležil domače dirke evropskega prvenstva in suvereno zmagal v odprtem razredu.

Tudi na četrto dirko sezone se je odpravil z jasnim ciljem, da še enkrat dokaže svojo veljavo v najmočnejšem razredu in osvoji čim več točk. Letos je na treh dirkah za svetovno prvenstvo v šestih odpeljanih vožnjah že dosegel tri posamične zmage, skupno pa ima že vsa tri mesta na stopničkah, po eno zmago, drugo in tretje mesto.


"Dirke v Argentini se zelo veselim, saj mi je prizorišče izredno pri srcu in v Argentini je vedno ogromno gledalcev. Pričakujem podobno dirko, kot so bile dosedanje, in upam na čim boljši rezultat," je bil v napovedih jasen Gajser.

V Argentini je bilo te dni deževno, zato se lahko zgodi, da bo dogajanje na dirki popestrilo tudi vreme.

Dirka bo v nedeljo zvečer po slovenskem času. Prva vožnja bo ob 18. uri, druga vožnja ob 21. Kvalifikacije bodo v soboto ob 20.50.