Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Gal Glivar in Boštjan Murn blizu najboljšim

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 10:05

Na Portugalskem je bila včeraj na evropskem prvenstvu cestna dirka za mlajše člane.

Na 147,3 km dolgi, razgibani trasi, je bilo potrebno v sedmih krogih premagati več kot 3000 m višinske razlike. V izjemno težkih pogojih, zaradi vročine so kolesarje med dirko polivali z vodo iz hidrantov ob cesti, se je izkazal naš Gal Glivar. V begu je bil več kot 100 km in pomagal reprezentančnemu kolegu Matevžu Govekarju, da je na koncu prišel do odlične uvrstitve, petega mesta. Matevž Govekar je dobil sprint skupine kolesarjev, ki je za najboljšimi štirimi v cilju zaostala 3 sekunde. V njej je bil na 30. mestu tudi Gal Glivar.
Evropski prvak je postal Nemec Felix Engelhardt, drugi je bil Čeh Mathias Vacek, tretji pa Italijan Davide De Pretto. Pomlajena članska ekipa je po sobotni dirki v Brnu, na Češkem, včeraj nastopila še na Veliki nagradi Poljske. Dirko od Długołęke do Oleśnice je dobil domačin Marceli Boguslawski (HRE Masowsze Serce Polski), drugi je bil Čeh Tomas Barta (ATT Investments), tretji pa Izraelec Itamar Einhorn, član izraelske državne reprezentance. V skupini 18 kolesarjev, ki je v cilj prišla v času zmagovalca, je bil na 11. mestu Boštjan Murn najboljši Slovenec na dirki in je le za eno mesto zgrešil 3 točke za svetovno kolesarsko lestvico. Viktor Filutas je dirko končal na 22. mestu, Jaka Špoljar je bil 29., oba sta za zmagovalcem zaostala 53 sekund, sekundo več je na 38. mestu zaostal Tilen Finkšt, Aljaž Colnar je bil 67. (+ 1 min), Nik Čemažar pa 83. (+ 2:32 min)

Gal Glivar na EP na Portugalskem (1).jpg
Gal Glivar na EP na Portugalskem
Adria mobil cycling

Še eno odlično predstavo je včeraj na Slovaškem prikazal Martin Jurík, Slovak v dresu KK Adria Mobil. V Žiaru nad Hronom je na memorialu Františka Sitore, na 90 km dolgi preizkušnji med starejšimi mladinci osvojil 2. mesto in ponovno stopil na oder za zmagovalce.

Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil.jpg
Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil
Adria mobil cycling