profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport

Gal Glivar in Boštjan Murn blizu najboljšim

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 10:05

Na Portugalskem je bila včeraj na evropskem prvenstvu cestna dirka za mlajše člane.

Na 147,3 km dolgi, razgibani trasi, je bilo potrebno v sedmih krogih premagati več kot 3000 m višinske razlike. V izjemno težkih pogojih, zaradi vročine so kolesarje med dirko polivali z vodo iz hidrantov ob cesti, se je izkazal naš Gal Glivar. V begu je bil več kot 100 km in pomagal reprezentančnemu kolegu Matevžu Govekarju, da je na koncu prišel do odlične uvrstitve, petega mesta. Matevž Govekar je dobil sprint skupine kolesarjev, ki je za najboljšimi štirimi v cilju zaostala 3 sekunde. V njej je bil na 30. mestu tudi Gal Glivar.
Evropski prvak je postal Nemec Felix Engelhardt, drugi je bil Čeh Mathias Vacek, tretji pa Italijan Davide De Pretto. Pomlajena članska ekipa je po sobotni dirki v Brnu, na Češkem, včeraj nastopila še na Veliki nagradi Poljske. Dirko od Długołęke do Oleśnice je dobil domačin Marceli Boguslawski (HRE Masowsze Serce Polski), drugi je bil Čeh Tomas Barta (ATT Investments), tretji pa Izraelec Itamar Einhorn, član izraelske državne reprezentance. V skupini 18 kolesarjev, ki je v cilj prišla v času zmagovalca, je bil na 11. mestu Boštjan Murn najboljši Slovenec na dirki in je le za eno mesto zgrešil 3 točke za svetovno kolesarsko lestvico. Viktor Filutas je dirko končal na 22. mestu, Jaka Špoljar je bil 29., oba sta za zmagovalcem zaostala 53 sekund, sekundo več je na 38. mestu zaostal Tilen Finkšt, Aljaž Colnar je bil 67. (+ 1 min), Nik Čemažar pa 83. (+ 2:32 min)

Gal Glivar na EP na Portugalskem (1).jpg
Gal Glivar na EP na Portugalskem
Adria mobil cycling

Še eno odlično predstavo je včeraj na Slovaškem prikazal Martin Jurík, Slovak v dresu KK Adria Mobil. V Žiaru nad Hronom je na memorialu Františka Sitore, na 90 km dolgi preizkušnji med starejšimi mladinci osvojil 2. mesto in ponovno stopil na oder za zmagovalce.

Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil.jpg
Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil
Adria mobil cycling