žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

Šport Brežice

Gerčarju prva runda na Prilipah

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
03.05.2013 09:20

Uvodna dirka državnega prvenstva v motokrosu je na Prilipah pri Brežicah postregla z vrhunskim dvobojem za primat med domačimi motokrosisti.

Klemen Gerčar je pred domačim občinstvom odnesel prvo letošnjo zmago pred mladim, komaj 16-letnim Timom Gajserjem.

Dirkaški dan so popestrili tudi štirje tekmovalci v kategoriji do 50 kubičnih centimetrov. Zmagal je Jaka Osek pred Jako Pekljajem in Aljo Gajser, sicer že četrto članico iz družinem v kateri uspešno dirkajo še oče in dva brata. Šestletna Alja je tu doživela svoj ognjeni krst in prav tako kot njen starejši brat Tim že na prvi dirki stopila na stopničko za tretje mesto.

Med nekoliko starejšo mladino, v kategoriji do 65 kubičnih centimetrov, je z dvojno zmago prepričljivo slavil Maks Mausser, ki je vedno močnejši tudi na dirkah v tujini. Zanesljivo drugi in tretji sta bila na koncu Matevž Robek in Gašper Polajžer. Fantom v kategoriji MX 85 je mešala štrene Staša Braniselj, ki prav tako izvira iz dirkaške družine, kjer dirkata še brat in oče. Na koncu je osvojila peto mesto, zmaga pa je odšla v roke Janu Pancar. Enako število točk je zbral drugouvrščeni Luka Milec, tretje mesto pa je pripadlo Jaki Završanu.

Med veterani je z dvema zmagama in veliko prednostjo zmagal Bogomir Gajser, drugo in tretje mesto pa sta si razdelila Igor Pancar in Alojz Vogrinc. V kategoriji MX2 sta tekmovala le Nejc Gajser in Moritz Egger iz Avstrije. Na koncu je maksimalno število točk odnesel Nejc Gajser. Ob odločitvi žirije dirke, ki je delovala po pravilniku, ki dopušča združitev vseh tekmovalcev iz MX125, MX2 in MX open v eno dirko s skupnim startom, se večina tekmovalcev v kategorijah MX125 in MX2 ni odločila nastopiti zaradi nestrinjanja s takšno združitvijo.

Naslednja dirka za državni prvenstvo bo v Stranski vasi pri Semiču 23. junija. Za naše najboljše, ki tekmujejo na svetovnih prvenstvih pa bodo ljubitelji motokrosa stiskali pesti že to nedeljo; Klemen Gerčar bo nastopil v Bolgariji (MX3), Tim Gajser pa na Portugalskem (MX2). Po novo zmago na domači progi bo Gerčar startal 12. maja, ko bodo Prilipe gostile najboljše motokrosiste za evropsko prvenstvo.


Zmagovalci po kategorijah:
DP 50: Jaka Osek
DP 65: Maks Mausser
DP 85: Jan Pancar
ODP 125: Nejc Gajser
DP veterani: Bogomir Gajser
ODP Open: Klemen Gerčar