zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

Gorazd Per 10. na evropskem prvenstvu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.08.2015 05:37

Gorazd Per, član Kolesarskega kluba Adria Mobil je na pravkar končanem evropskem prvenstvu v estonskem Tartuju dosegel velik uspeh. V konkurenci 150 vrstnikov iz vse Evrope, je dosegel odlično 10. mesto. Za zmagovalcem Poljakom Alanom BANASZEKOM je zaostal le štiri sekunde.

(Foto: Asja)

Mladi novomeški up je dosegel enega največjih uspehov slovenskih kolesarjev na mladinskih evropskih prvenstvih, katera nimajo prav dolgo zgodovino. Per je dosegel svoj največji uspeh v karieri in odpirajo se mu vrata članski ekipi, saj po končani sezoni zapušča mladinsko konkurenco in prestopa med člane. Še prej je pred njim še en velik cilj, svetovno prvenstvo konec septembra v ZDA.

Z rezultatom je bil zelo zadovoljen tudi trener Josip Radakovič: “Per je dosegel odličen rezultat. Pozna se, da smo v letošnji sezoni nekoliko spremenili načrt vadbe in dali več pozornosti drugemu delu sezone predvsem evropskem in svetovnem prvenstvu. Do “svetovnega” nam ostaja še šest tednov trdega dela”.

Poleg Gorazda Pera so na evropskem prvenstvu nastopila še dva Novomeščana in sicer Gorazdov brat David in Jon Božič, ki sta tekmovala v kategoriji do 23 let. Zaradi zdravstvenih težav nista doselna odmevnejšega rezultata.