Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Gorenje Krki v zadnjih minutah preprečilo slavje

Piše: R.K.

Čas objave:
30.03.2023 08:45

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so sinoči v zaostali tekmi 18. kroga Lige NLB pred domačim občinstvom v dvorani Marof gostili ekipo RK Gorenje Velenje in kljub tesnemu porazu s 27:30 (15:17), pustili dober vtis.

Novomeščani v uvodnih minutah niso zaigrali po željah trenerja Mirka Skoka, saj so gostom dovolili, da so si hitro priigrali tri, štiri zadetke prednosti, v končnici pa so bili tisti, ki so najprej s tremi goli zaostanek prepolovili, nato pa polčas končali z dvema zaporednima zadetkoma za 15:17. Drugi del srečanja se je v polni dvorani Marof povsem razživel. Krkaši so močneje strnili obrambo in na krilih zvestih navijačev nadaljevali z dobro igro. V 36. minuti je Uroš Knavs poskrbel za prvo vodstvo Krke na tekmi (20:19). Sledilo je obdobje enakovredne igre, ekipi je ločil največ zadetek, tako je bilo vse do 58. minute, ko je Enej Slatinek Jovičić za ekipo Gorenja priigral prednost 28:26. Ob tem je domači rokometaš Žiga Bradeško dobil še dvominutno kazen. V naslednjem napadu in izjemni končnici je nato Dino Rašo kljub temu zmanjšal razliko na 27:28, obenem pa so tudi gosti ostali brez izključenega Jerneja Drobeža v 59. minuti, a Domen Tajnik je v zadnji minuti le priigral dve točki gostom z golom za 29:27, končni izid pa je z najstrožje kazni za velenjsko Gorenje postavil Enej Slatinek Jovičić.

Veljko Stanojević je z osmimi goli prednjačil pri Krki, Tilen Sokolić pa z 12 pri gostih.

Krko konec tedna čaka obračun 20. kroga s Slovanom, Gorenje pa odhaja na gostovanje v Krško.

Izjave po tekmi:

Blaž Nosan, igralec MRK KRKA: »Pričakovali smo težko tekmo in odigrali sproščeno. Vemo, da je ekipa Gorenja izjemno kakovostna in mislim, da so zasluženo zmagali. Že to soboto imamo novo tekmo s Slovanom in s fanti bomo naredili vse, da točke ostanejo doma.«

Tilen Sokolič, igralec RK Gorenje Velenje: »Vedeli smo, kaj nas čaka v Novem mestu. Krka je zelo kakovostna ekipa, ki je trenutno v zelo dobri formi. Danes smo morali zmagati in to zmago nekako po šestdesetih minutah tudi zasluženo izvlekli. Bi pa čestital ekipi Krke in jim želim srečo v nadaljevanju sezone.«

Statistika:

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 3, Majstorović 5 (2), Grojzdek, Knavs 2, Vukić 2, Stanojević 8, Rašo 1, Nosan 1, Kukman 4, Windischer, Matko.

RK Gorenje: Skok, Taletović, Tajnik 5, Pipp 2, Pajt, Drobež, Kovačič 2, Mlivić, Sokolič 12 (2), Verdinek, Šiško 3, Grmšek, Slatinek Jovičič 6 (1), Mlivić, Predović.

Sedemmetrovke: Krka 4(2), Gorenje 4 (3).

Izključitve: Krka 12, Gorenje 12 minut.

Rdeči karton: /.