Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Split

Hajduk v stečaj?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2012 14:38

Velikan hrvaškega in nekdanjega jugoslovanskega nogometa, splitski Hajduki, gre v stečaj, na svojih straneh poroča časnik Jutranji list. Splitska mestna skupščina klubu s 100-letno tradicijo ni odobrila jamstva za najem kredita v višini 30 milijonov kun, kar je razlog za stečaj kluba.

"To pomeni konec. Klub mora v stečaj in ne vem, kaj bo naprej, ... Upam, da se vsi zavedajo pomena svoje odločitve. Tisit, ki vladajo in tisti, ki so v opoziciji," je o odločitvi mestnega sveta povedal predsednik kluba Marin Brbić.

Podžupan Splita, Bruno Šundov, je pred glasovanjem opozoril, da morajo biti mestni svetniki pri glasovanju o jamstvu za posojilo kredit enotni. A na glasovanju je za jamstvo glasovalo vsega sedem svetnikov. Pri so bili člani strank SDP in HNS, člani stranke Kerumov, katere član je tudi Šundov, pa so se vzdržali.

Mesto je že pred časom klubu dalo jamstvo za posojilo v višini 60 milijonov kun, zato so bili v klubu prepričani, da bodo dobili tudi za pol manjši znesek. Brbić je pred zasedanjem v medijih opozoril, da je to edini način, da klub ne zaide v bankrot, na Poljudu pa že pet mesecev niso izplačali obveznosti do igralcev.