Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Spa Francorchamps

Hamilton s prvega položaja v Belgiji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.08.2015 15:36

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 za VN Belgije v Spa Francorchampsu bo s prvega mesta startal Britanec Lewis Hamilton.

Uspeh Mercedesa je pričakovano dopolnil še drugi voznik nemške ekipe Nico Rosberg. S tretjega mesta bo 11. preizkušnjo sezone začel Finec Valtteri Bottas (Williams).

Po desetih dirkah je v vodstvu Hamilton z 202 točkama, Rosberg jih ima 181, tretji pa je Sebastian Vettel (Ferrari) s 160. Nemec, zmagovalec zadnje dirke pred premorom na Madžarskem, je bil danes razočaran, saj je končal šele na devetem mestu.

Z doseženim časom bi iz druge vrste začel še Francoz Romain Grosjean (Lotus), ki pa bo zaradi menjave menjalnika v dirkalniku dirko začel s pet mest slabšega izhodišča. Za njim sta bila v kvalifikacijah Mehičan Sergio Perez (Force India) in Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), sedmi čas je dosegel Brazilec Felipe Massa (Williams).

Za Hamiltona je današnji "pole position" šesti zaporedni, deseti v sezoni in skupno že 48. v karieri, srebrni puščici pa sta devetič v sezoni poskrbeli za povsem Mercedesovo prvo startno vrsto.