zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Laško

Helios Suns le še zmaga loči od naslova državnega prvaka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.06.2016 19:48

Košarkarji Helios Suns so dobili tretje tekmo finala Lige Nova KBM in v nizu na tri zmage proti Zlatorogu povedli z 2:1 v zmagah. Domžalčani tako potrebujejo le še eno zmago, da drugič v zgodovini postanejo državni prvaki. Prvič so bili leta 2007, drugič pa lahko postanejo v nedeljo, ko bo ob 18. uri v domžalski dvorani četrta tekma finala Lige Nova KBM.

Finale se nadaljuje z odvzemi prednosti domače dvorane. Helios Suns je dobil obe tekmi v Treh lilijah, Zlatorog pa je slavil v Domžalah. Z zmago na tretji tekmi je Helios Suns postal favorit za naslov; v dosedanjih trinajstih finalih, ki so bili po prvih dveh tekmah izenačeni, je v dvanajstih primerih na koncu pokal dvignila ekipa, ki je dobila tretjo tekmo. Le leta 2011 je Union Olimpija zmagala na tretji tekmi v Novem mestu, na koncu pa s 3:2 slavila Krka.

Domžalčani, ki so imeli tokrat izjemno glasno podporo s tribun - dvorana Tri lilije je bila polna skoraj do zadnjega kotička, so podobno kot na prvi tekmi v nedeljo diktirali ritem igre in vodili na semaforju. Vodstvo so prevzeli že na začetku in ga nato z nekaj izjemami držali vse do konca.

Domačini so se nekajkrat približali - predvsem po zaslugi Jamarja Abramsa (21 točk, 6 skokov, trojke 3:5), ki se je vrnil v postavo Zlatoroga po poškodbi, vendar pa razpoloženih gostiteljev niso znali zaustaviti. Kanček upanja so svojim navijačem vlili na začetku drugega polčasa, ko so z delnim izidom 10:1 prišli na točko zaostanka (45:44), vendar je bilo to le za kratek čas. Gostje, ki so imeli tokrat niz razigranih igralcev, so pobegnili na 54:46 in v zadnji četrtini suvereno zdržali pritisk.

Zmagovalec je bil praktično znan, ko je Simo Atanacković v 35. minuti zadel trojko za 68:54, v naslednjem napadu pa je Đorđe Lelić (15 točk) povišal na 70:54. Poleg omenjenih sta pri gostih izstopala Marjan Čakarun z 21 točkami in sedmimi skoki ter Hugh Robertson, ki je ob 16 točkah (met iz igre 7:10) zbral še deset skokov.
V primeru izenačenja skupnega rezultata na 2:2 bo odločilna peta tekma v sredo, 8. junija, v Laškem.

IZJAVE PO TEKMI

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
"Helios Sunsi so zasluženo zmagali. Mi smo tokrat igrali slabo, predvsem v obrambi, s čimer smo že prvem polčasu nasprotnikom dovolili, da se razigrajo. Nismo se držali načrta in igrali tako, kot da bo zmaga prišla sama od sebe. Tako se v finalih ne igra. Na drugi strani so Domžalčani prikazali strpno, potrpežljivo igro, s čvrsto obrambo. Bili so boljši nasprotnik, za kar jim lahko le čestitam."

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev:
"Za nami je morda celo najbolje odigrana tekma v sezoni. Takšno predstavo smo prikazali v pravem trenutku, boljšega si ne bi mogli izbrati. Čestitke fantom in krasnim ljudem, ki so nas bodrili s tribun skozi celotno tekmo. Vse, kar smo se dogovorili, smo oddelali na najboljši možen način. Zaslužili smo to zmago! Sedaj moramo biti pametni in odigrati podobno tekmo tudi v Domžalah. Prepričan sem, da se v Laško ne bomo vračali več."

Miha Vašl, košarkar Zlatoroga Laško:
"V tretji četrtini smo se vrnili v igro, a so se nam nato začele dogajati podobne reči kot na prvi tekmi finalnega niza. Igrali smo v krču. Ne vem zakaj, a Helios Sunsi so to izkoristili in zasluženo zmagali. Tekmo moramo čim prej pozabiti. Potrebno jo bo temeljito preučiti in oditi v Domžale po novo presenečenje."

Željko Zagorac, košarkar Helios Sunsev:

"Ta obračun je potrebno čim prej pozabiti, čez manj kot 48 ur nas čaka nova tekma. Tekma, ki bo morda dala zmagovalca te sezone Lige Nova KBM. Moramo se dobro pripraviti. Vemo, kaj nam prinaša uspeh na četrti tekmi finalnega niza. Upam, da bodo tudi v domžalski dvorani naši krasni navijači naš šesti igralec, ki bi nas popeljal tja, kamor morda celo sodimo."