ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Hrastnik zaustavil zmagoviti pohod Trotov

Piše: KK Troti

Čas objave:
24.12.2019 05:57

S sobotnim srečanjem med Troti in Hrastnikom se je zaključilo dogajanje na slovenskih drugoligaških košarkarskih parketih v letu 2019. Troti so naleteli na izredno motiviranega nasprotnika, ki je prekinil niz petih zaporednih zmag Novomeščanov.

Gostje iz Hrastnika so bili v prednosti večji del tekme. Če v prvem polčasu prednost Zasavcev
še ni bila tako visoka, so v 26. minuti povedli za 13. Troti so nato zaigrali veliko bolje in se do
konca tretje četrtine povsem približali gostom. Sledila je izjemno zanimiva končnica. Dve minuti do konca so Hrastničani vodili za štiri, izid je bil po koših Gorenca in Ristića poravnan. V zadnjem napadu varovancev Blaža Berganta je odgovornost na svoja pleča prevzel Klemen Požin, ki je dobri dve sekundi pred iztekom igralnega časa zadel met za tri točke. Troti so poskušali vrniti z enako mero, vendar met Črta Ristića ni našel poti v obroč.

Kapetan Bojan Krivec je bil s 17 točkami prvi strelec domačih, dvomestna sta bila še Mežan in Savić. Prvo srečanje v dresu Trotov je odigral Jure Ličen, ki je dosegel 6 točk. Troti na kratek novoletni premor odhajajo z devetimi zmagami in tremi porazi, kar jih uvršča na tretje mesto prvenstvene lestvice. Naslednja tekma Novomeščane čaka v soboto, 4. januarja, ko bodo gostovali pri škofjeloškem LTH.


Črt Ristić: "Zaslužena zmaga gostov. Žal nam na zadnji tekmi pred prazniki ni uspelo osvojiti novih dveh točk, a vseeno smo zadovoljni s trenutnim potekom sezone. Čaka nas nekaj dni počitka, potem pa s polno paro naprej po nove zmage."