Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Ivan Ruparčič zmagovalec ljubljanskega polmaratona (21km)

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 22:02

Marsikateremu športniku ali ljubitelju teka ime iz naslova morda ne pove kaj veliko, pa vseeno je Ivan človek, ki je skozi vsa življenjska obdobja tako ali drugače povezan s športom.

Leta 1952 rojeni Ivan je vzel šport za svojega že pri svojem petnajstem letu, ko se je začel ukvarjati z rokometom, ki ga je toliko zasvojil, da je bil športno aktiven tudi po koncu rokometne poti, saj se je ves čas veliko ukvarjal tudi z drugimi športnimi panogami (pohodništvo, kolesarjenje, tek), ki človeka sproščajo in napajajo, pa še zdravju koristijo, pravi.

V zadnjem letu se je resneje posvetil teku, ko je začel bolj resno trenirati in tekmovati. To se mu je z dobrimi rezultati obrestovalo že lani, pravi razcvet pa je doživel v letošnji sezoni, saj je postal zmagovalec (kategorija nad 60 let) notranjskega pokala, kjer je nastopil na osmih tekih in osvojil 5 zmag in 3 druga mesta. Vzporedno pa se je vse skozi udeleževal tudi dolenjskega pokala kjer pa je nastopil kar na 14 tekmah, bil pa je odličen tudi tu, saj je osvojil 13 zmag in 1 tretje mesto, kar mu je na koncu prineslo tudi naslov najboljšega v dolenjskem pokalu. Krona vsega pa je bil nastop na letošnjem ljubljanskem polmaratonu (21km), kjer je v svoji kategoriji (od 1948 – 1952) osvojil naslov državnega prvaka (nastopilo je 93 tekačev). Ta dosežek mu pomeni zares veliko, saj je ves trud in napor poplačan na najlepši možni način pravi.

Ljubljanskega maratona pa sta se udeležila tudi Darko Rovanšek, ki je v petek na prazniku občine Sodražica dobil občinsko priznanje za dosežke iz teka. Tudi on je bil sijajen (v njegovi kategoriji od 1953 – 1957 je nastopilo 54 tekačev), saj je po lanskem zmagoslavju letos osvojil odlično 3 mesto.
V kategoriji od 1973 - 1977 let pa je na 42km nastopil tudi Matjaž Arko, ki je dosegel končno zelo dobro 28 mesto (med 200 nastopajočimi).

Da pa je bila zasedba sodraške občine še bolj popolna pa sta poskrbeli tudi dve dekleti, ki sta pretekli 10 km razdaljo Bojana Levstek in Irena Lovšin, tudi njima pa gredo vse čestitke za hrabro spoprijemanje z zahtevnimi pogoji, ki so bili na progi.