mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Iz Luč brez zmage, tudi druga ekipa poražena

Piše: R.K.

Čas objave:
31.01.2022 06:15

V enajstem krogu 1. Slovenske namiznoteniške lige so člani ŠD SU Novo mesto gostovali v Lučah pri ekipi NTK Savinja.

V izenačenem obračunu, kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, so bili na koncu v odločilnem obračunu boljši gostitelji, ki so – tako kot na prvem obračunu v Novem mestu, slavili s 5:4. Uroš Slatinšek je dobil vse tri svoje dvoboje, enkrat je bil uspešen še Jure Slatinšek in ob vodstvu s 4:3 se je Novomeščanom nasmihala nova zmaga. A Patrik Rosc je po zmagi nad Jožkom Omerzelom ugnal še Jureta Slatinška, za popolni preobrat in zmagoslavje gostiteljev pa je poskrbel komaj 15-letni Brin Vovk Petrovski, ki je nadigral šest let starejšega Jožka Omerzela.

“Igralci Savinje so pokazali dobro igro in zasluženo slavili. Sam sem sicer zadovoljen s svojo igro, Juretu in Jožku pa enostavno ne gre. Nekaj gre pripisati karantenam in nezmožnosti treniranja zaradi drugih obveznosti, a vseeno verjamem, da ko bo najbolj pomembno, da bo igra obeh na najvišjem nivoju,” je dejal Uroš Slatinšek.

SU-jevci ostajajo pri devetih prvoligaških zmagah in pri vrhu lestvice, ki pa je zaradi več preloženih tekem zaradi covida 19, nepopolna.

Dodajmo, da je tudi druga ekipa ŠD SU v soboto odigrala dve zaostali tekmi v 3. SNTL. Žal tudi mladim upom tokrat ni šlo, proti Gorici so SU-jevci izgubili z 2:5, proti Letriki pa s 4:5. S tekmo manj kot druga moštva fantje zasedajo 6. mesto na lestvici.