Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Izčrpani le do nove zmagel, dres in torta za trenerja Okorna

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2023 07:03

Košarkarji Krke so v tekmi 24. kroga Lige Nova KBM doma premagali Šentjur s 93:86 (16:34, 30:18, 20:9, 27:25) in z 20 zmagami in 4 porazi ostajajo vodilni na lestvici.

Liga NKBM, 24. krog, 19.4.

Krka – Šentjur 93:86 (16:34, 30:18, 20:9, 27:25)

Krka: Stergar 26 (5 sk), Jančar Jarc 2, Cerkvenik 21 (6 sk), Stipčević 7 (3 as), Stavrov 9 (3 sk, 3 as), Vucić 7 (9 sk, 4 as), Spasojević 2 (2 sk), Plut (1 sk), Škedelj 21 (9 sk, 3 as), Bobnar, Petrović, Smrekar.

Krkaši, ki so tokrat igrali tudi brez poškodovanega Jana Špana, so psihično in fizično utrujeni od turnirja v Domžalah začeli v petorki Rok Stipčević, Andrej Stavrov, Miha Cerkvenik, Radosav Spasojević in Mate Vucić. Gostje so po treh minutah in pol vodili že s 17:2. V 19. minuti so imeli 19 točk prednosti (30:11), po prvi četrtini je bilo 34-16 za goste. Drugo četrtino so Krkaši odprli z delnim izidom 16:3 in se že do 14. tekme povsem vrnili v igro. Po košu Škedlja so v 17. minuti prvič vodili (42:41), gostje pa so z dvema trojkama poskrbeli, da so ob polčasu vodili s 52:46.

Drugi polčas so Krkaši začeli s šestimi zaporednimi točkami za izenačenje na 52, nato pa so imeli ves čas minimalno prednost. Po treh četrtinah so tako vodili s 66:61. V zadnji četrtini so uspešno branili prednost, čeprav so se v 38. minuti gostje približali le na točko zaostanka (86:85). Na koncu so slavili težko prigarano zmago.

Slovesno pred in po tekmi

Naš trener Gašper Okorn je 9.4. slavil svoj 50. rojstni dan. Minuli teden časa za slavje in torto ni bilo. Veliki teden je uspešno končan, pred sinočnjo tekmo pa je kapetan Rok Stipčević v imenu kluba trenerju Gašperju Okorni izročil dres s simbolno in pomensko številko, za nameček pa so v Slaščičarni Pralina pripravili izvrstno torto. Po koncu tekme je trener Okorn prvi zarezal v torto, potem pa jo podaril in namenil vsem zbranim otrokom na tekmi, ki so po koncu prišli zbirali avtograme na lične kartonske kartice (izdelali so jih v podjetju Tisk Šepic). Le te smo namenili vsem gledalcem, na njih pa je bila fotografija naše ekipe, ki je minuli vikend osvojila naslov prvaka Lige NLB ABA 2.

5x Krkin naj:

  • Najboljši strelec: Leon Stergar 24
  • Največ skokov: Mate Vucić in Miha Škedelj 9
  • Največ asistenc: Mate Vucić 4
  • Največ pridobljenih žog: Rok Stipčević in Miha Škedelj 3
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Miha Škedelj 30

Izjava po tekmi

Gašper Okorn, trener Krke: »Pričakoval sem tako tekmo. Fizično in psihično smo povsem utrujeni, tako da smo igrali to tekmo na robu moči. Spasojević in Vucić sta noro utrujena. Manjkal nam je Špan, ki je poškodovan odigral celoten turnir v Domžalah, ne da bi to komurkoli omenil. Stergar je bil povsem izčrpan iz postelje, izpustil je treninge in samoiniciativno prišel pomagat na tekmo, ki jo je nato odigral vrhunsko. Čestitam vsem, tudi Plutu in Jančar Jarcu, ki sta nam pomagala. Katastrofalno smo odprli tekmo, smo se pa potem nekako le našli, a smo začeli tekmo obračat v svojo korist. Sem izredno vesel, da smo to zdržali, bo pa tudi naslednja tekma v ponedeljek z Ilirijo podobno težka. Po tako napornemu turnirju v Domžalah se ne moremo kar čez noč regenerirati, bomo pa po tekmi v Ljubljani le prišli v pravi ritem. Hvala klubu in navijačem za darilo in torto za rojstni dan. Zares lepa gesta, ki se je poklopila z zmago v 2. ABA ligi. To je bil res krasen zaključek tega velikega tedna in to mi res veliko pomeni.«


V prihodnjem krogu bodo Krkaši v ponedeljek, 24. 4., gostovali pri ljubljanski Iliriji.