Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Izjemen uspeh slovenskih borcev na Madžarskem

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2023 07:45

Minulo nedeljo je v Budimpešti potekal mednarodni športni dogodek v tajskem boksu XI. Spartan muaythai cup. Nastopili so športniki iz Avstrije, Češke, Slovaške, Nemčije, Madžarske in Slovenije. Tekmovanje se je odvilo v športni panogi tajski boks v vseh starostnih kategorijah.

Barve Scorpion gym-a so zastopali Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Prvo zmago za Scorpion gym je priboril Sašo Vorkapić. Finalni dvoboj je zaključil s KO (nokavtom), z izjemno atraktivno muaythai tehniko “spinning elbow” (komolec iz obrata). V nasprotnem kotu mu je stal domačin Ujvarosi Sandor. Pomerila sta se v članski kategoriji do 67 kg.

Drugo zaporedno zmago je vpisala tudi Novomeščanka Bojana Šebenik v kategoriji članic, in ugnala Avstrijko Elizabeth Hauzinger. Bojana je s poudarkom na ročnih udarcih in nizkih brcah z nogami poveljevala ritmu borbe vse tri runde in prav tako soglasno zmagala s 3:0.

Triunfalni pohod Scorpionov je z zmago zaključila tudi najmlajša tekmovalka Lily Fideršek, ki je suvereno slavila s 3:0. Pobudo je prevzela že na samem začetku dvoboja in ga rutinirano pripeljala do konca ter zmagala češko predstavnico Sophie Salaskovo v kategoriji do 13 let.

Slovenske barve so na Madžarskem zastopali še Domen Vidmar iz Ljubljanskega kluba Khun Kao in Sebastijan Zupanc Gladiator gym Črnomelj. Nastopiti bi moral tudi Mersad Dervišević, vendar je njegov nasprotnik dvoboj zaradi bolezni odpovedal.

Ekipa petih slovenskih borcev iz treh klubov, se je v domovino vrnila s 100 odstotnim izkupičkom.
Ob tej priložnosti sta selektor mladinske reprezentance Slovenije Petrit Izairi in članske selekcije Andrej Žveglič podala izjavo za javnost: “Izjemno sva ponosna in zadovoljna z psihofizično pripravljenostjo naših varovancev. Napredek je viden a čaka nas še veliko dela.”

Naslednji preizkus za slovenske borce bo 25. marca v Črnomlju, kjer domači klub organizira tekmovanje Mednarodne lige tajskega boksa (IMTL).

V mesecu maju pa odpotujejo na Svetovno prvenstvo na Tajsko, kjer bodo obeležili 30. obletnico svetovne organizacije IFMA, ki združuje 148 članic sveta.