Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Jaka Špoljar v beli majici najboljšega mladega kolesarja

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2022 09:36

Na kolesarski dirki Beograd – Banja Luka (2.1) po dveh etapah Jaka Špoljar (Adria Mobil) nosi belo majico najboljšega mladega kolesarja. Tilen Finkšt je v skupnem seštevku vseh kolesarjev trenutno na šestem mestu.

V sredo se je v Beogradu z ekipnim prologom začela mednarodna kolesarka dirka Beograd – Banja Luka (2.1), ki jo je leta 2018 dobil kolesar Adrie Mobil Gašper Katrašnik. Prolog so dobili kolesarji poljske ekipe HRE Mazowsze Serce Polski, kolesarji Adrie Mobila so na četrtem mestu zaostali 5 sekund.

Včeraj je bila na sporedu ravninska etapa od Obrenovca do Bijeljine, dolga 122 km. V ciljnem sprintu glavnine je bil najboljši Italijan Fillipo Fortin (Maloja Pushbikers), drugi in tretji sta bila Poljaka Marceli Boguslawski (HRE Mazowsze Serce Polski) in Bartosz Rudyk (Santic – Wibatech). Najboljši Adriaš je bil na 6. mestu Tilen Finkšt, 12. je etapo končal David Per, 42. je bil Madžar v dresu našega kluba, Viktor Filutas, 45. Žiga Horvat, 53. Jaka Špoljar, 65. Kristjan Hočevar in 67. Aljaž Jarc, vsi so v cilj prišli v času zmagovalca.

V skupnem seštevku po dveh etapah je na vrhu Filippo Fortin, drugi in tretji sta Poljaka Alan Benaszek (HRE) in Jakub Kaczmarek (HRE), ki za najboljšim zaostajata 2 sekundi. Z zaostankom sedmih sekund so od 15. do 19. mesta razvrščeni naši kolesarji Tilen Finkšt, David Per, Žiga Horvat, Jaka Špoljar, vodilni v razvrstitvi mladih in Kristjan Hočevar. Aljaž Jarc na 63. mestu zaostaja 26 sekund, Viktor Filutas na 76. mestu pa 30 sekund.

Med 22 ekipami na dirki je na vrhu HRE Mazowsze Serce Polski, Adria Mobil je na odličnem tretjem mestu.
Danes je pred kolesarji 3. etapa, premagati bodo morali 124 km dolgo pot od Bijeljine do Vlasenice, s precej hribovitim zaključkom.