Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Madrid

Jan in Krištof 5 na svetu med mladinci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 18:57

Člani mladinske reprezentance Ju-jitsu zveze Slovenije, med njimi člana DBV Katana Kri&scaron;tof Strnad in Jan Zupančič, so pod vodstvom selektorja Dejana Kinka nastopili na Svetovnem mladinskem prvenstvu v ju-jitsu, ki je potekalo minuli vikend v Madridu.<br />

Krištof Strnad in Jan Zupančič sta nastopila v disciplini duo sistem med moškimi pari, kjer sta v minulih dveh letih med kadeti osvojila naslov najprej evropskih, nato pa še svetovnih prvakov. V Madridu sta prvič nastopila v starostni kategoriji mladincev in že pokazala, da sta se sposobna boriti za odličja.

Prvo borbo sta imela proti Nizozemcema, katera sta suvereno premagala 84,5 proti 76,6. V naslednjem krogu sta se pomerila z nosilcema skupine, t.j. evropskima prvakoma iz Belgije. V začetku boja sta povedla Belgijca, vendar sta nato Jan in Krištof rezultat izenačila in po tretji seriji celo vodila. V zadnji seriji sta Jan in Krištof naredila manjšo napako, ki ju je nato stala zmage, saj sta borbo izgubila 87,0 proti 87,5. Zaradi poraza sta se uvrstila v repasaž, kjer sta najprej premagala španca z 5 točkami razlike, nato pa še Šveda s 7 točkami razlike. Z zadnjo zmago sta si zagotovila borbo za tretje mesto proti nemškemu paru. V tej borbi sta Jan in Krištof prikazala zelo dobro tehnično in kondicijsko pripravljenost kar pa žal ni bilo dovolj za zmago, saj sta borbo izgubila z 1 točko razlike in s tem zasedla 5. mesto.


Selektor in njun trener Dejan Kink je bil s celotnim nastopom zelo zadovoljen, saj sta Jan in Krištof pokazala, da sta se sposobna boriti tudi s starejšimi in fizično močnejšimi od njiju. Z doseženim mestom sta tudi dosegla trenerjeva tiha pričakovanja. Čeprav sta ostala brez kolajne, je bil nastop po oceni trenerja in selektorja uspešen tudi zaradi njunega konstantnega napredka in zelo uspešnega prehoda v mladinsko kategorijo, kjer bosta tekmovala še nadaljnja 4 leta.