roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Wengen

Jansrudu kombinacija v Wengnu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2016 11:45

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec alpske kombinacije v Wengnu. Tretji na prvi progi je v finalu za štiri stotinke sekunde ugnal vodilnega po smuku rojaka Aksla Lund Svindala, za 13 stotink Francoza Adriena Theauxja. Najboljši Slovenec je bil Klemen Kosi s sedmim mestom, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu doslej.

(Foto: sloski.si)

Točk se je veselil še Martin Čater, ki je za kar nekaj mest izboljšal svoje izhodišče s smuka. Na kombinacijskem smuku je bil 34., v slalomu pa je z zaostankom 3,12 sekunde vpisal 20. mesto, kar je po 18. mestu na decembrskem superveleslalomu v Beaver Creeku njegova druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Boštjan Kline je po 19. mestu na kombinacijskem smuku (+2,30) na slalomu odstopil. Kljub temu, da na slalomu ni nastopil in je tako ostal brez točk, je lahko zadovoljen tudi Andrej Šporn, ki je končno dobil dobre smukaške občutke, saj je bil s 14. mestom najhitrejši Slovenec na kombinacijskem smuku, za Svindalom je zaostal 1,91 sekunde, kar je dober obet za sobotni specialni smuk v Wengnu.

Štefan Hadalin je z zaostankom 5,92 sekunde pristal na repu uvrščenih kombinacijskega smuka, na 57. mestu, v slalomu pa je s končnim zaostankom 4,89 sekunde zasedel 34. mesto. Prve točke v svetovnem pokalu je zgrešil za 79 stotink sekunde.