gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Nova Gorica

Jorgić brez zmage na domačem turnirju v Novi Gorici

Piše: STA

Čas objave:
07.11.2022 06:38

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izgubil v finalu odprtega prvenstva Slovenije, domačega turnirja serije WTT Contender v Novi Gorici. V finalu je moral prvi nosilec iz Hrastnika po ogorčenem boju priznati premoč mlademu Japoncu Hirotu Shinozuki s 3:4 (-11, -7, 6, 5, 9, -10, -6).

Zadnji posamični obračun v Novi Gorici se za 24-letnega slovenskega asa ni začel najbolje. Mladi levoroki Japonec je namreč povedel z 2:0 v nizih, potem ko je dobil napeto končnico prvega in nekoliko bolj prepričljivo tudi drugega.

Jorgić je nato strnil vrste in ustavil nalet šest let mlajšega tekmeca. Tretji niz je dobil z 11:6, na krilih tega pa je začel tudi četrtega in hitro povedel s 5:0 ter izenačil po prepričljivih 11:5. Petega je nato Japonec, 44. na lestvici ITTF, začel precej bolje in hitro zbežal na 4:0. Jorgić je tekmeca nato lovil, izenačil na 9:9 ter nato z novima točkama povedel s 3:2 v nizih.

V šestem nizu je bil Jorgić sprva v malenkostni prednosti, nato pa je ta narasla na +4. Slovenski as je povedel tudi z 9:6, a je Japonec obrnil potek niza, povedel z 10:9 ter ga nato dobil z 12:10. Shinozuka je bolje krenil tudi v odločilni niz. Hitro je povedel s tremi točkam prednosti, nato pa to le še povečeval in vodil z 9:6. Jorgiću se je uspelo približati na tri točke, Japonec pa je nato izkoristil prvo zaključno žogico za 11:6.



Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je sicer do finala v Novi Gorici v prvem krogu premagal Portugalca Tiaga Apolonio (3:1), v drugem pa je bil s prav tako 3:1 v nizih boljši od Hrvata Tomislava Pucarja. V četrtfinalu je ugnal Francoza Cana Akkuzuja s 3:0, v sobotnem polfinalu pa je po ogorčenem boju premagal še Nemca Benedikta Dudo s 4:3. V finalu je Jorgić igral za prvi naslov na turnirjih druge najvišje ravni, a je ostal praznih rok.

V današnjem ženskem finalu je 34. igralka lestvice ITTF, Korejka Yubin Shin, s 4:3 (6, 10, 2, -10, -9, -6, 6) premagala Monačanko Xiaoxin Yang (14. ITTF).

Jorgića v nadaljevanju današnjega programa v športni dvorani OŠ Milojka Štrukelj čaka še finale moških dvojic. Na isti strani mize bo igral njegov klubski kolega pri Saarbrücknu, Čeh Tomaš Polansky, tekmeca pa bosta Japonca, vnovič Shinozuka ter ob njem še Shunsuke Togami.