Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Kočevje/Črnomelj/Sevnica

Številne medalje s svetovnega in evropskega prvenstva

Piše: Ju-jitsu zveza Slovenije/Robert Perc

Čas objave:
30.10.2019 13:39

V Grčiji se je pod okriljem mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF) prejšnji vikend zaključilo svetovno prvenstvo v kategoriji U16, pod okriljem evropske ju-jitsu zveze (JJEU) pa evropsko prvenstvo za kategorijah U18 in U21. Tekmovalci so domov prinesli zlato in srebro s svetovnega, ter pet srebrnih in dve bronasti medalji z evropskega prvenstva.

Prvenstva se je udeležila tudi 30 članska reprezentanca Ju-jitsu zveze Slovenije in dosegla odlične rezultate: na svetovnem prvenstvu U16 zlato in srebrno medaljo, na evropskem prvenstvu U18/U21 pa pet srebrnih medalj, dve bronasti medalji in še več izvrstnih uvrstitev.

Na svetovnem prvenstvu U16 so slavili duaši: Enej Žagar in Anže Golež (Sibor Kočevje) sta osvojila zlato medaljo v prikaznih tehnikah – duo sistemu, moški pari, Neli Podlogar in Jaka Divjak (Sibor Kočevje) pa srebrno medaljo v prikaznih tehnikah – duo sistemu, mešani pari.

Na evropskem prvenstvu v kategoriji U18 (kadeti) sta bila v športnih borbah srebrna Lena Kostanjšek do 63 kg in Nejc Zorec do 66 kg (oba Fudoshin Šempeter); v prikaznih tehnikah, duo sistemu moški, sta Luka Čirovič in Nejc Podlogar (Sibor Kočevje) osvojila bron.

V kategoriji U21 (mladinci) so bili srebrni borka in borci, in sicer Iva Simčič do 57 kg (Ninja, Črnomelj), Benjamin Pirnat do 69 kg (Fudoshin, Šempeter) in Lovro Divjak do 94 kg (Sibor, Kočevje). Nastja Simčič (Ninja Črnomelj) je v kategoriji do 63 kg osvojila bron. 

Med izvrstnimi rezultati je potrebno omeniti še borke in borce, ki so osvojili četrta mesta: Nina Piškur +70 kg U18 (Katana Globoko) in Dejan Drobne -94 kg U21 (ADK, Maribor), tri peta mesta: Maše Medvešek do 57 kg U18 (Ippon Sevnica), Pia Drobne do 70 kg U18 (ADK Maribor), Vid Belič do 85 kg (Sibor, Kočevje) ter trinajsto mesto Blaž Zupanič do 77 kg U21 (ADK, Maribor). 

V reprezentanci so sodelovali še: selektor Tilen Hadolin in Boštjan Divjak kot njegov pomočnik, klubski trenerji Elvis Podlogar (Sibor, Kočevje), Robert Grubenšek (Ippon, Sevnica), Ognjen Saje (Katana, Globoko) in Denis Kurbus (ADK, Maribor) ter fizioterapevt Jure Penica. Evropska in mednarodna sodniška organizacija sta za tekmovanje delegirali dva mednarodna sodnika JJZS, in sicer Karlija Kelca (ADK, Maribor) in Dejana Kinka (Katana, Globoko).